A PAX Prime során a Volition csapata bemutatta a Saints Row 4 különálló kiegészítőjét Gat out of Hell címmel. Sosem találnátok ki, mi volt az inspiráció az újabb őrült kaland elkészítéséhez -- nem, tényleg sosem jönnétek rá, a múzsa ugyanis a Disney munkássága volt. Komolyan.

Ezt a játék kreatív igazgatója, Steve Jaros mondta el, hozzátéve, hogy nem paródiának szánják, szimplán egyes elemek visszatükrözik a klasszikus Disney-motívumokat. A történetben fontos szerepet játszó Jezebel, a Sátán lánya például egy hercegnőnek tekinthető, s nem mellesleg ő narrálja majd a történetet, nagyjából úgy, mintha egy mesekönyvet olvasna. Aztán ott van Johnny Gat, akinek egy beszélő fegyvere van, mely semmi mást nem szeretne, csak azt, hogy használója a legjobb gyilkológép legyen. Végezetül pedig ez az egyetlen akciójáték, melynek közepén egy komplett musical szórakoztatja majd a játékosokat.

A történt egyébként arról szól, hogy az Egyesült Államok elnökét elrabolta a sátán, ugyanis őt tartja a Föld legveszélyesebb emberének, így tökéletes tábornoka lehet a démoni seregeinek, na meg persze őt szánja lánya férjének. Ezt azonban a Saints nem hagyja, így Johnny Gat és Kinzie Kensington az alvilágba utazik, hogy megmentsék főnöküket.

A kalandjaink során a fő feladatunk az lesz, hogy minél nagyobb pusztítást vigyünk végbe, ugyanis csak akkor gördül előre a történet, ha kellőképpen bepöccent a sátán. Ebben lesznek segítségünkre az új fegyverek, amiket a hét fő bűn inspirált, s baromi nagy pusztításra képesek. Továbbá összefutunk majd híres személyekkel, mind a történelemkönyvek lapjairól, mind pedig a sorozat korábbi részeiből, s érdemes mindent megcsinálni, ugyanis különböző epilógusokat élvezhetünk a sztori teljesítése után -- ha megvan a 100%, akkor egy igazán őrült jelenet vár majd ránk.