Kezdjük a legfontosabb dolgokkal: a programot a 5 Lives Studio készíti, a tervek szerint 2014 végén jelenik meg digitális letöltőrendszereken, Windowsra, Macintoshra és Linuxra.

A történet szerint a kormányokat hatalmas megacégek befolyásolják, a városok több szintre vannak felosztva, a mélyben élnek a szegények, akiket a cégek által fizetett járőrök tartanak elnyomásban. A városok legfelső szintjén az elit él, luxusban és csillogásban, míg a középosztály, "vakon" belenyugodva a világ helyzetébe, a városok középső szintjén tengeti napjait. Azonban feltűnik egy rejtélyes szervezet, mely a mélyből tör utat, és melynek célja ismeretlen. Vajon el akarja pusztítani a megacégeket? Vagy a hatalmukat a maga részére akarja megszerezni? A választás lehetősége a tiéd!

Nyitott, szabadon bejárható világ, melyre hatnak a játékos döntései, ezt ígérik a fejlesztők. A Satellite Reign egy osztályalapú stratégia lesz, melyben egy négy fős osztagot kell irányítani. A csapat minden tagja saját, egyedi képességekkel bír, amelyeknek megfelelően különbözőképpen oldhatják meg az eléjük kerülő feladatokat. A történet helyszínét adó hatalmas város élő, lélegző lesz: nappal az emberek teszik a dolgukat, míg éjjel a bűnbandák uralják az utcákat. Ennek megfelelően rengeteg választási lehetőséget fog felkínálni a program: a város lakóit meg lehet győzni akár nyers erővel, akár propagandával. A játék végső célját sokféle módon el lehet érni, így a játékmenet nem küldetések egymás utáni sorozata lesz. Ha a megacégek elleni háború mellett dönt a játékos, lophat pénzt a bankokból, mellyel fenn lehet tartani a háborút, vagy megzsarolhat/megkenhet tudósokat, hogy azok ne végezzék, vagy ne úgy végezzék el a feladatukat, ahogy az elő van írva nekik.

Látható, hogy érdekes programnak ígérkezik a Satellite Reign. A Kickstarteren a fejlesztők 350.000 fontot akarnak összeszedni. A gyűjtésből még 28 nap van hátra, de már majdnem a pénz egyharmada megvan. A jutalmak természetesen itt sem maradnak el, azonban a kitűzött összeg nagysága miatt a kért összegkategóriák is kisebbek. Én figyelni fogom a projektet, és persze beszámolunk a fejleményekről.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!