Érdekes bejelentést tett Viviane Senna, a legendás autóversenyző Ayrton Senna testvére, a 2013 Brazil Game Show nevű rendezvényen, Rióban. A pilóta hagyatékát gondozó Ayrton Senna Institute elnöke hosszú távú megállapotást kötött a Sonyval és a Polyphony Digitallal, amit együtt ünnepeltek a játékshow-n Jamaucsi Kazunorival, a GT-széria megalkotójával és első emberével. Ennek a szerződésnek az első gyümölcse a PS3-exkluzív, decemberben debütáló Gran Turismo 6 lesz, ugyanis a játék saját Senna-tartalmat kap, melyen keresztül megismerkedhetünk Senna versenykarrierjének korai szakaszával.

Ennél több információt nem osztottak meg a felek, így kénytelenek vagyunk találgatni, bár igen valószínű, hogy a karriermód egy speciális szegmensében Senna kezdő versenyeit játszhatjuk le, és a cég későbbi játékai szép fokozatosan juttatják majd el a csúcsra a halhatatlanná vált sportember virtuális mását. Ez persze hosszú távon előrevetít egy F1-es Polyphony Digital-játékot, amit viszont akadályozhat a Codemasters sorozata.

Az Ayrton Senna Institute-ról egyébként érdemes tudni, hogy egy igen nagy méretű és kiterjedésű, főként jótékonysággal és tehetséggondozással foglalkozó alapítványról van szó, ami a brazil iskolák 25 százalékát támogatja, fennállása óta 750 ezer tanár képzését segítette elő, illetve 17 millió gyermeket támogatott. Csupa olyannal foglalkozik tehát, amire Ayrton Senna is büszkén tekinthet le a mennyek boxutcájából.

Ayrton Senna