A Zágrábban kiadott, és Alen Ladavac főprogramozó által szignózott sajtóközlemény szerint a játék Facebook-oldalának és hivatalos fórumának közössége sírva könyörgött az osztott képernyős játékmódokért, így a Croteam engedett a nyomásnak, és beépítette a játékba ezt a lehetőséget. Egy billentyűzet/egér kombóval és három gamepaddel akár négyen is tolhatjuk a DM, CTF, Survival, Beast Hunt és egyéb multis mókákat egymás ellen, vagy másodmagunkkal végigverekedhetünk tizenkét őrületes pályát.

A további előnyökről mindenféle kommentár nélkül idemásolom a hivatalos anyag vonatkozó részét (a komplett, csodálatos elmebaj úgyis magáért beszél...). Szóval:

  • Az ellenfelek vizuális azonosítása lehetővé teszi a pontosabb faji és nemi gyalázkodást a DM és CTF játszmák alatt.
  • A közelség lehetőséget ad az ellenfelek szexuális zaklatására anélkül, hogy megtorlástól kellene félnünk, hiszen senki nem akarja elveszteni a TDM csapatvezetői posztját.
  • Leó anyja általában ezekben a nevetségesen rövid sortokban mászkál a lakásban, melyek közszemlére teszik a feneke alját. Komolyan haver, ezt neked is látnod kell!





Fork Parker, a játékot kiadó texasi Devolver Digital amúgy is elmebeteg kommentjeiről és csiripjeiről hírhedt fejese a maga stílusában még hozzátette: „Ezek a Serius Sam-nördök kénytelenek lesznek elmenni melózni, hogy megvehessék a saját SS3BFE-példányukat. Egy csomó kápét veszítünk ezzel az osztott képernyős izével. Apropó, csinálnak ilyet pornófilmekben is? Ha egyszerre négyet nézhetnék, egy csomó időt megspórolnék a zuhany alatt. B***d, ezt ne közöld le!”


(Megjegyzem, alig két hete Parker volt az, aki kijelentette: feladja álmát, egy saját disztribúciós platform kifejlesztését, ami az előrendelőknek játékbeli nachót és fel nem használt hidegháborús muníciót kínált volna, „vedd meg a játékunkat 50 dodóért és játssz ingyen” lehetőséggel, valamint 200 dollár befizetése után bónusz portugál pornófilmekkel, és inkább a Steamen jelenteti meg a játékot, hozzátéve: a vásárlók feliratkozhatnak az EA Originsre is, ha épp tíz éves vonatszimulátorokkal akarnak szórakozni, de jobb ha tudják, hogy azok a kurafiak soha nem adnak játékbeli nachót. Az alábbi videó pedig vizuálisan is megerősíti, hogy a Croteam keresve sem találhatott volna jobb partner a texasiaknál az új Komoly Samu-opus kiadására...)