Serious Sam Double D: kész elmebajA címben emlegetett Double D tehát, ahogy a bevezetőben említettem, egy független játék, amely azonban szorosan kapcsolódik a franchise-hoz, azaz a jól ismert ellenfeleket kell kiirtanunk a jól ismert hőssel (hasonlóan például a Duke Nukem Manhattan Projecthez), csak épp 2D-s side-scrolling platformjáték formájában.

A legnagyobb mókának a Gun Stacker rendszer ígérkezik, amely lehetővé teszi, hogy akár négy gyilokeszközt is egymásra szereljünk (például egy lézerfegyver, egy puska, egy lángszóró és egy láncfűrész), így valóban óriási és látványos mészárlást vihetünk majd végbe. A mellékelt ábráról leolvashatók a fontosabb paraméterek: 32 fegyver, amelyekből a 28 kapcsolóelem segítségével 80.640 (!) kombinációt állíthatunk össze; 18 pályás kampány- és 12 szintes challenge mód 30 achievementtel és 70 rejtekhellyel (a korábbi részekben megszokott tartalmakkal az extra fegyvertől a mókás jelenetekig), négy dinoszauruszfajjal, ugyanennyi hatalmas főellenséggel, no meg egy vöröslámpás negyeddel, három időperiódusban (az ókori Egyiptom, az őskori Új-Skócia, és Pompeji, a Vezúv lábánál, i. e. 79. augusztus 22-én, nagyjából délután fél háromkor).



A készítő Mommy's Best Game sajtóanyagához a Devolver zakkant főnöke, Ford Parker szokott stílusában ennyit tett hozzá (igyekeztem a hangvételt finomítani...): „Cseszd meg, miféle balfék marketinges írta ezt?! Elég annyit írni nekik, hogy tele van kib****tt sok fegyverrel meg pár rohangáló, hatalmas csöccsel, amik megpróbálnak felrobbantani téged. A játékosok imádják a robbantós erőszakot és az arcokba nyomott cickókat.” Mindezt a kiadó megfejelte az alábbi videóval is -- ezen már tényleg a szemünk se rebben.


A Serious Sam Double D augusztus 30-án jelenik meg 7,99 dolláros áron az ismert digitális boltokban (többek között a Steamen is) a Serious Sam Indie Series első darabjaként. A szériáról annyit érdemes tudni, hogy a Double D mellett készül egy körökre osztott RPG is The Random Encounter címen a Vlambeer (Super Crate Box) műhelyében, illetve egy mobiljáték a Be-Rad Entertainment (Lame Castle) stúdiójában, utóbbi a Kamikaze Attack névre keresztelt auto-running móka, amelyben a fejetlen kamikazékkal kell kitérnünk az őrülten kaszaboló Sam útjából. Ez a két cím még fejlesztés alatt áll, megjelenésük később várható – attól tartok, Parker barátunktól időben értesülünk majd róluk...