A hét egy meglehetősen nagy hírrel indult, hiszen a Sony felvásárolta a játék-streamelő Gaikait. A játékosok fantáziája azonnal beindult, s sokan úgy képzelték, hogy ezzel a rendszerrel lehet majd a PlayStation 3 visszafele kompatibilis minden PS2-es és PS1-es játékkal, míg mások szerint a Gaikai lesz a PlayStation 4 központi eleme. Bárhogy is lesz, a Sony egyelőre nem beszél a részletekről, annyit azonban elárultak, hogy nem csak játékokra fogják használni a rendszert.

A Sony Computer Entertainmenttől Andrew House a The Wall Street Journalnak adott interjújában elárulta, hogy a Gaikai a Sony egyéb, nem játékokra koncentráló termékeiben is nagyon nagy valószínűséggel jelen lesz. Ez azt jelenti, hogy nem csak a jelenlegi és a jövőben esedékes Sony-konzolokban, de a cég tévéiben, médialejátszóiban, asztali- és mobil számítógépeiben és mobiltelefonjaiban is fontos szerepet kap majd a szolgáltatás.

A Sony úgy véli, hogy a felhőnek nagy, s talán pozitív hatása lesz arra, hogy mi, mint felhasználók hogyan játszunk, illetve hogy hogyan jutunk hozzá az információkhoz. A lehetőség a Sony kezében van, s csak rajtuk múlik, hogy tudnak-e élni ezzel.