A sorozatok repertoárja szinte hóról-hóra gyarapodik, kevesebb, mint két hónap sem választ el minket a Trónok Harca befejező szezonjától, készül a Mandalore, na, meg Alienekben sem lesz hiány, ámde nagyon ritka, szinte esélytelen, hogy ne akadna semmi, miért ne lenne érdemes a képernyő elé ülni. De hát a két hónap még két hónap, addig rengeteg víz folyik le a Dunán, és hogy ne a Duna folyását kelljen nézni, összeszedtünk a legjobb misztikus sorozatokat, melyekben kétségkívül nem fogsz csalódni.

Amerikai Istenek

Ha azt gondolnád, hogy Neil Gaiman világhírű, Hugo-, Nebula-, Locus-, SFX Magazine- és Bram Stoker-díjas regényét, az American Gods-ot lehetetlen lenne képernyőre ültetni, nagyobbat sem tévedhetnél. Micheal Green és Bryan Fuller egyenest az arcukba fújták a háború előszelét.

american-gods.png
 
A történet főhőse Árnyék, aki hároméves börtönbüntetését tölti, s alig várja már, hogy végre hazatérjen szeretett kedveséhez. Az idő már a küszöbön áll, és csupán pár nap választja el őt az áhított szabadságtól, és tán még a szabadság iránt érzett vágyait is felülmúló szerelmétől, Laurától, amikor közlik vele, már nyomban mehet is, csak a bökkenő, el kell temetnie a nőt, aki egy autóbaleset áldozata lett. A férfi élete romokban hever, mit csak fokozni tud, amikor napfényre kerül, hogy a nőnek viszonya volt legjobb barátjával, és eme románc dacára érte a végzet.
A hazautazás során Árnyék további, apróbb nehézségekbe ütközik, miközben meglepetésekből sem szenved hiányt, ugyanis egy rejtélyes idegent sodor mellé a sors, aki csak Szerda néven mutatkozik be.

Szerda munkát ajánl neki, mit elfogadni, majd ezen velejárójaként belátni kényszerül, hogy az álmok, legendák és mítoszok sokkalta valóságosabbak, mint az emberek azt gondolnák. A hétköznapiasság ege alatt valami olyan meg és felismerhetetlen dolgoknak a vihara tombol, melynek tétje nem maga az élet vagy a halál, hanem egész Amerika lelke. Az államok egy különös háború küszöbén álldogál, melyet nem emberek vívnak…

A sorozatnak jelenleg egy évada futott le, és ugyan a második etap körül elég nagy dramaturgia alakult ki az elmúlt időben, még bátran kijelenthetjük, hogy ha határozatlan idő múltán is, viszont fogjuk látni még az elfeledett isteneket, ha nem is több, de legalább egy második évad kereten belül biztosan.

Tabu

Gyanítom, Tom Hardy neve sokaknak ismerősen cseng, hisz ő volt az, aki befurikázta a posztapokaliptikus sivárságot a Mad Max-ben, megütközött DiCaprioval a megtörtént események alapján készült Visszatérőben, összemérte erejét Batmannel, mint Bane a Sötét Lovag trilógia fináléjában, és egy földönkívüli szimbióta is megszállta testét a legutóbbi produkciójában, a Venomban. Ámde Hardy a szuperhősfilmnek álcázott Venom előtt egy boszorkánysággal, ármánnyal, árulással és drámával teli, meglehetősen sötét tónusú Londonban tette tiszteletét, melyben a szóban forgó szereplő nemcsak hogy főszerepet játszik, de a széria szülőatyja és producere is egyben.

taboo.jpg 

A Tabu története 1813-ban veszi kezdetét, középpontban az enigmatikus kalandorral, James Keziah Delaney-vel, ki csak azért tér vissza a halálból, – birtokában 14 lopott gyémánttal – hogy megbosszulja apja halálát. Az öreg Delaney egy amerikai földet hagyott fián, melyre a férfi igen nagy igényt tart, azonban az East India Company is a fogát feni a Delaney-földre, aminek megszerzéséért bármit hajlandóak megtenni.  Delaney a ház hű szolgálójával, Bruce-val, féltestvére iránt érzett gyötrő szerelmével, gyémántjaival és apja hagyatékával ölében a század mocskának közepében kényszerül egy olyan élet-halál játszmának a részese lenni, ami után a legkevésbé sincs vágyódása, s a játékban maradásért szövetségesekre kell találnia, legyen bármi is az ára.

Ha igazak a híresztelések, az eredetileg három felvonásra tervezett sorozat második évada idén, lekésőbb a jövő év elején kerül bemutatásra.