GURU Extra PC GURU Címlapok PC GURU - 2011Kezdjük rögtön a címlapon terpeszkedő, csavaros eszű és testű figurával: bár már azt hittük, hogy mindent tudunk a Deus Ex aktuális részéről, a Human Revolutionről, a Square Enix meggyőzött minket ennek ellenkezőjéről. Londoni tudósítónk, BP, egy egész napot töltött a játékkal, hogy aztán meglehetős elégedettséggel a lelkében álljon fel a majdnem kész változat elől –- tapasztalatait négy oldalon keresztül olvashatjátok, röviden csak annyit árulunk el, hogy a Human Revolution minden szempontból felnő a nagy elődök mellé.

Persze ezzel nem ér véget az előzetesek sora: a Deus Ex mellett a Hunted: The Demon’s Forge-ot és az Operation Flashpoint: Red Rivert is kipróbálhattuk, első kézből szerzett játékélményeinket is a csütörtökön megjelenő lapszámban olvashatjátok. Persze akkor is érdemes minket választani, ha az Activision hatalomszimulátorával, a Prototype 2-vel, az EA szerepjáték-kincsével, a Kingdoms of Amalur: Reckoninggal, vagy a mindent a feje tetejére állító folytatással, a Risen 2: Dark Waters-zel kapcsolatban előkerült legforróbb információkra vagytok kíváncsiak.

GURU Extra PC Guru 2011/05 - kedvcsinálóGURU Extra PC Guru 2011/05 - kedvcsinálóGURU Extra PC Guru 2011/05 - kedvcsináló

A tesztek szempontjából sem érezhető a tavaszi fáradtság: a Shift 2: Unleashed benzingőzös, gáz- és adrenalinfröccsös őrülete ugyan kicsit kilóg a fent említett fekete tónusból, de hatalmas lendülettel tarolt le idebent mindenkit, aki kipróbálta, és ez a minden részletre kiterjedő tesztünkből is látszik majd. A szellemeskedős vonalat ezúttal a Ghostbusters: Sanctum of Slime és a LEGO Star Wars III erősíti, de ha inkább erőszakban utazol, akkor itt a meglepő tulajdonságokkal bíró Homefront, vagy a hardcore stratégákat célzó Men of War: Assault Squad, és szintén meglepő mennyiségű vér folyik majd el a legújabb Warhammer 40k játékban, a Dawn of War 2: Retributionben és a budget kategóriában induló Trapped Deadben is.

GURU Extra PC Guru 2011/05 - kedvcsinálóGURU Extra PC Guru 2011/05 - kedvcsinálóGURU Extra PC Guru 2011/05 - kedvcsináló

A Guru Extra oldalakon ezúttal három témát boncolgatunk, egyrészt Chris összedobott egy tippek-trükkök cikket a Dragon Age 2-höz (a túléléshez pont ideális), másrészt most, hogy sorra befuccsoltak az eddig végtelen pénzforrásnak tűnő címek, futunk egy kört az Activision jövőjével kapcsolatban is. A harmadik írás a mostanában egyre nagyobb sikereket elérő Raptr-ról szól, ami egy kifejezetten játékosoknak fejlesztett, igen-igen csábító tulajdonságokkal bíró közösségi szolgáltatás. Hardverfronton sem lanyhul a nemzetközi helyzet: a tökéletes CPU-GPU párosításokról szóló hiperrészletes cikk mellett mindenképpen felhívom a figyelmet új, Mítoszvadász elnevezésű rovatunkra, amiben első nekifutásra annak néztünk utána, hogy vajon tényleg olyan veszélyes-e a mágnes a merevlemezekre, mint ahogy azt sokan gondolják.

GURU Extra PC Guru 2011/05 - kedvcsinálóGURU Extra PC Guru 2011/05 - kedvcsinálóGURU Extra PC Guru 2011/05 - kedvcsináló

A DVD-mellékleten ezúttal igazi, mondhatni vérbeli kalandjáték kapott helyet: a Dracula Originsben az erdélyi gróf és annak minden jól ismert haverja szerepet kap, Van Helsingtől Mina Harkerig. A stílus a manapság ismét divatos point-and-click, de nem kell megijedni, ha valaki elakad, ]{redenc jóvoltából egy minden részletre kiterjedő végigjátszás várja a vállalkozó kedvűeket.

OLVASS TE IS RETRO GURUT!

Egy technikai bakinak köszönhetően ismét az 1992/01-es retro Guru került fel a DVD-mellékletre, de most igyekszünk kicsi csiszolni a csorbán és letölthetővé tettük az általatok a Facebookon  megszavazott 1995/05-ös PC Gurut. KATT IDE,  és már tölthetitek is a 68 oldalnyi tömény retro tartalmat. Jó szórakozást!

JÁTSSZ MAGYARUL A DRACULA: ORIGINNEL!

Egy lelkes olvasónak köszönhetően mégis tudunk magyarítással szolgálni a teljes játékunkhoz, így ha szeretnéd magyar felirattal kipróbálni a játékot, akkor nem kell mást tenned, mint INNEN  letölteni a csomagot és a kicsomagolást követően a játék könyvtárában a csomag tartalmával (a 000 nevű könyvtárral együtt) felülírni az eredeti en.pak fájlt.