• Bezárt a Square Enix kötelékébe tartozó Studio Istola
  • Készülő játékuk fejlesztését is lelőtték

A Studio Istolia 2017-ben jött létre a Square Enix berkein belül, annak céljával, hogy "felejthetetlen történeteket meséljenek el, amik inspirálni fogják a játékosokat a való életben". Ráadásul már csak azért is lehetett bizakodni a Project Prelude Rune munkacímen futó első játékuk kapcsán, mert a fejlesztést a Tales of-széria legendás atyja, Hideo Baba vezényelte. A japán producer azonban decemberben előbb a fejlesztőcsapatot, pár hónappal később pedig magát a Square Enixet is elhagyta, ekkor pedig már sejteni lehetett, hogy nagy a baj...

square-enix-studiobezaras-es-projektleallitas.jpg

Nos, mindez most már hivatalos: pár napja gyanússá vált, hogy a játék és a stúdió minden nyoma eltűnt az internetről, a kiadó pedig nemrég megerősítette, hogy leállították a fejlesztést és bezárták a stúdiót.

"A Project Prelude Rune több szemszögből való felülvizsgálatát követően úgy döntöttünk, hogy lelőjük a játék fejlesztését. A Studio Istolia működése is leállt, és megtettük a szükséges lépéseket, hogy a stábot más projektekhez helyezzük át a Square Enixen belül" - mondta a kiadó szóvivője.

Béke poraikra.