Mint arról már mi is hírt adtunk, a Super Street Fighter IV: Arcade Edition PC-re is megjelenik, ami azért is furcsa, mert a Super Street Fighter IV megjelenése előtt a Capcom a kalózokra hivatkozva bejelentette, hogy a játék nem készül el személyi számítógépekre. A különös döntést végül a cég verekedős játékaiért felelős Seth Killian indokolta meg a Eurogamernek.

"Nem szeretném úgy nevezni a dolgot, mintha valamiféle rajongói szívesség volna, de az a pár ezer oldalnyi kapcsolódó fórumtopic az Ask Capcom részlegen belül mindig zavart egy kicsit. »Miért nem jön PC-re a Super Street Fighter IV?« Mindig rosszul éreztem magam, mert sosem tudtam könnyedén megválaszolni a kérdést. Rengeteg olyan dolog és helyzet jött közbe, amik miatt mi sem tudtuk pontosan, hogy jó döntést hozunk-e. Tudom, hogy rengeteg ember játszik PC-n. Ez az ő platformjuk, ők ezt választották. (...) A lényeg az, hogy csak azért is lesz. Szerencsések vagyunk, mert sok olyan játékos van odakint, akik szenvedélyesen ragaszkodnak a platformjukon való játékhoz, és mi olyan sokszor akarjuk boldoggá tenni őket, amennyire csak lehetséges. Ez nem mindig megy ilyen könnyen, de most sikerült, és nagyon jó port lesz belőle."

A fenti állítás több dolgot is bizonyít. Az első, hogy bár Seth szeretné másképp beállítani, a rajongóknak igenis lehet valami kicsike hatásuk a játékiparra. A második, hogy ha valami miatt nincs PC-re egy játék, mindig elő lehet húzni a "sok a warez" ütőkártyát, nekünk meg sajna le kell nyelnünk a békát.

Ami a játékot illeti, szóba került a gépigény is, melyről ugyan nem kaptunk részletes tájékoztatást, Killian szerint nagyon sok gépen elfut majd a játék, és nem kell hozzá erőmű.