Bizony, a matrjoskababákra épülő kalandjáték hamarosan személyi számítógépekre is meg fog jelenni, rossz hír azonban, hogy Tim Schafer és csapata egyelőre nem árult el semmi mást a játékról, így a pontos megjelenési dátummal, a gépigénnyel és az esetleges extrákkal kapcsolatban is a sötétben tapogatózunk.

Mindenesetre a játékot érdemes lehet kipróbálni, főleg azoknak, akik egy kis frissességre vágynak, a Stackingben ugyanis egy Charlie Blackmore nevezetű matrjoskababát alakítunk, akinek amellett, hogy elveszett apja után kutat, meg kell mentenie családját is, akik a gonosz Báró rabszolgáiként sínylődnek.

A nagy feladat -- és az útközben elénk kerülő kisebb missziók -- megoldására egy pofonegyszerű, de kellőképpen bonyolítható játékmenetet eszeltek ki a Double Fine fejlesztői: ha egy NPC háttal áll a főszereplőnknek, és csupán egy mérettel nagyobb Charlie-nál, átvehetjük felette az irányítást, majd kihasználhatjuk egyedi képességeit, vagy egy másik, kicsivel megint nagyobb baba „testébe” ugrunk bele. Ily módon aztán zárt ajtókat nyithatunk ki vagy szigorú őröket kerülhetünk meg, sőt a mellékküldetések során kisebb-nagyobb zűrzavart is csinálhatunk „miért ne” alapon.

A Stacking idén februárban jelent meg, s habár nem teljesített kimagaslóan jól a pénztáraknál, szép értékeléseket könyvelt el (az X-Play például az év legjobb letölthető játékának nevezte), ami talán elég lesz egy PC-s másodvirágzáshoz.