A Star Citizen újabb mérföldkőhöz ért: az Arena Commander modul belépett az 1.0-s verziószámba. Azt felsorolni is nehéz lenne, mennyi módosítást, javítást, frissítést jelent ez, így csak néhányat ízelítőnek: immár berepülhető az Aurora, a Mustang, a 300 és a Hornet űrhajótípusok összes változata, és elérhető a Cutlass és az Avenger alapváltozata. Új hangok, animációk, textúrák és kameraszögek kerültek be, az űrhajók is átestek nem kevés javításon és kiegészítésen (utóbbi főleg a fegyverek terén érhető tetten). És egyebek mellett bekerült a Signature System, amely a harcokban lesz segítségünkre.

Mindehhez társul két trailer is. Az első a Mustang típust mutatja be a megszokott reklámszerű formában: egy megnyerő úriember próbálja ránk sózni a Consolidated Outland termékét.

A második az Imagine: Star Citizen című trailer, amelyet eredetileg a years1hundred nicknevű támogató készített el. Ez annyira megtetszett a Cloud Imperium Games szakijainak, hogy felkérték egy új verziójú, immár hivatalos trailer elkészítésére. Az eredmény igencsak hangulatos lett.