A Wing Commader atyja, Chris Roberts hatalmas sikert ért el kickstarteren még 2012-ben a Star Citizennel, és azóta az early access kiadással és játékbeli javak eladásával összesen több mint 100 millió dollárt sikerült összegyűjteni projektjéhez. Az idők folyamán a projekt hatalmassá nőtte ki magát – nem csak egy gigantikus méretű űr-MMO lesz a Star Citizen, hanem egy méretes single-player részt is tartalmazni fog Mark Hamill és Gillian Anderson szereplésével Squadron 42 címmel – egyelőre viszont erről nem sokat tudunk. Még tavaly ki akarták adni, de azóta nem sokat hallottunk felőle.

Chris Roberts weboldalán most megosztotta velünk a fejlesztési menetrendjüket, ami részletekbe menően minden egyes napi tervüket leírja – és ezáltal megtudtuk, hogy a Star Citizen alfának a 2.6.0 verzióját idén december 8-án tervezik kiadni, viszont azért mindent nem árulnak el ők sem, például a Squadron 42-ről most sem tudtunk meg semmit.

A játék 4. évfordulójának alkalmából egy livestreammel is készültek a fejlesztők, rengeteg újdonságról beszélnek benne, viszont angoltudás erősen ajánlott hozzá.