Nem sok minden tudtunk meg, de Emmert biztosított mindenkit, hogy most vasárnap több dolog is kiderül a játékról a Las Vegasban megrendezendő Star Trek konferencián. Az eseményen Leonard Nimoy is ott lesz, aki számos Star Trek filmben, és a sorozatban is eljátszotta Spockot.

Na de nézzük, mi derült ki eddig. Minden játékos egy kapitányt fog alakítani, és választhat, hogy a Föderációhoz vagy a Klingon birodalomhoz csatlakozik-e. A karaktereket természetesen személyre szabhatjuk, kiválaszthatjuk azt is, hogy milyen fajt képviseljenek -– említést tettek, hogy lehetünk klingonok, vagy a hüllőszerű gronok is --, valamint egyedi fajokat is kreálhatunk.

Minden kapitánynak lesz egy hajója, amivel híres Star Trek helyekre látogathat el amellett, hogy új bolygókat és élőlényeket fedezhet fel. A híres helyek közül Bajor tűzbarlangjait (Fire Caves of Bajor), és Mutara Nebulát említették.

Az MMO a Star Trek Next Generation sorozat után játszódik, a 25. században. Ekkortájt kezd el terjeszkedni a föderáció, egy borg technológiával, a Transwarppal a kezükben messzebbre tudnak utazni az űrben, mint eddig, ezzel új területeket felfedezve. A készítők megpróbálnak a lehető leghűbbek maradni a Star Trek névhez, ezért a könyveken, a sorozatokon, és a filmeken is átnyálazzák magukat, hogy minden passzoljon.