• A fejlesztők a klónok háborújára célozgatnak Twitteren
  • Lehet ez lesz a Star Wars Battlefront 2. szezonjának témája
  • Obi-Wan Kenobi, mint hős neve is felmerült
  • Lehet Bespin visszatér
  • Ha így lesz, talán Landót is megkapjuk

Az egyik kedvenc világom a klasszikus Star Wars trilógiában Bespin, egész pontosan Felhőváros, mert a sok „senki földje” világ után végre egy igazi high-tech helyszín is részese lett a filmeknek. Az egyik kedvenc korszakom pedig a klónok háborúja, hiszen rengeteg felszíni- és űrcsata dúlt ekkor, és több száz Jedi vívta mindennap a csatákat (a béke őrei vagy sem, király, ahogy suhogtatnak a fénykarddal).

Szóval meglehetősen örülnék, ha a legújabb pletykák igaznak bizonyulnának a Star Wars Battlefront 2-vel kapcsolatban. Merthogy ezek szerint komolyabban is elmerülhetünk majd a klón háborúkban, és akárcsak a 2015-ös Battlefrontban, a folytatásban szintén csatázhatunk majd Felhővárosban. És még Obi-Wan Kenobi is befut.

Kezdjük is Kenobi mesterrel. Ő azért került szóba, mert a DICE dizájn direktora, Dennis Brännvall egy tweet alkalmával a Jedi mestertől idézett, ráadásul nem is akárhonnan, hanem A klónok háborúja című animációs sorozat egy epizódjából. A tweet lent megtekinthető, az idézet részletet pedig ide kattintva megnézhetitek.

Sokan ezután úgy gondolták, hogy Obi-Wan Kenobi lesz az egyik új karaktere a Star Wars Battlefront 2-nek, mi több, a játék második szezonja a klón háborúkra fog koncentrálni. Ezt megerősíteni látszik Brännvall egy másik tweetje. Megkérdezték tőle, hogy lesz-e a klónok háborújával foglalkozó tartalom a jövőben. Nos, a válasz egyértelműen igen volt. Sokan ezután már biztosra vették, hogy a nemrég emlegetett második szezon A klónok támadása és A Sith-ek bosszúja közti konfliktusra fog összepontosítani.

Ami Felhővárost illeti, ennek a pletykának a forrása egy bizonyos youtuber, Early Access, aki kitett egy videót. Nem nagy cucc, csak egy teaser, amiben Bespin koncepciórajzait, valamint a Star Wars Battlefronthoz kiadott DLC promóciós képét mutatja, ám azon eszközölt egy apró változtatást: feltűnt az alcímben a 2-es szám.

Nos, érdemes tudni, hogy Early Access már szolgáltatott olyan hírekkel, amik igaznak bizonyultak, szóval esélyes, hogy ezúttal sem habókra dobott ki ilyen videót. Vagyis a DICE talán tényleg be akarja tenni a Star Wars Battlefront 2-be a Bespint, ami nem lenne rossz, mert szerintem az egyik legjobb része volt az előző Battlefrontnak. És akkor talán Lando Calrissiant is (újra) megkapjuk hősnek.

Persze szokás szerint minderre ne vegyetek mérget, amíg nem történik hivatalos bejelentés az EA vagy a DICE részéről.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!