Mit keres Sheev Palpatine császár a Star Wars Battlefront 2-ben, amikor annak a története az endori csata után játszódik? Nos, a kérdés jogos, de nem kell megijedni, nem klónozták az öreget, nem is a szelleme jelent meg, csupán egy droid és egy hologram ötletes kombinációjáról van szó. Ezek a droidok az úgynevezett Sentinelek, amelyek a Shattered Empire című képregényben tűntek fel, feladatuk pedig egyebek mellett az, hogy Darth Sidious halála esetén továbbítsák utolsó parancsait a még hű birodalmiaknak (az egyik ilyen parancs a Naboo sterilizálása volt, ezt végül Leia és társai megakadályozzák).

Persze ez csak egy érdekesség a kiszivárgott, sajnos nem túl jó minőségű videóból, bármindenképpen a legérdekesebb momentum. Feltűnik egy ID9 kereső droid is, ez a Lázadókból jött át, az inkvizítorok közül a Hetedik Nővér ilyennel vadászott a Jedikre. Emellett egy-egy pillanatra láthatjuk, amint birodalmiként lövöldözünk Lázadókra (vagy köztársaságiakra), illetve egy szempillantás erejéig egy kaszkadőrjelenetbe is belenézhetünk.

Nem sok, és még az is rossz minőségű, de legalább annyit leszűrhetünk belőle, hogy a DICE ezúttal tényleg nem csak a klasszikus epizódokra koncentrált, hiszen a Sentinelek és az ID9-esek is egy filmeken túli produktumból származnak.