A Star Wars Battlefront 2 egyik legnagyobb előnye az elődjéhez képest, hogy ebben lesz történetközpontú kampány, ráadásul ezúttal nem a Lázadók, hanem a Birodalom oldaláról lesz az elmesélve egy különleges katona, az Infernó osztag parancsnoka szemén át.

A hölgy neve Iden Versio, hithű Birodalmi, aki a végletekig hisz Palpatine császár nézeteiben. Olyannyira, hogy még az Uralkodó halála után is hűséges marad hozzá. Ez azonban nem csoda, hiszen mint ahogy az alanti videóból is kiderül, Iden apja, Garrick Versio a Birodalmi Biztonsági Hivatal admirálisa, míg szülővilága, a Vardos a Birodalom egyik legelkötelezettebb bolygója. Ilyen háttérrel nem csoda, ha Iden az első szóra teljesíti a halott Uralkodó utolsó parancsát.

Az alanti videó a Star Wars Battlefront 2 egyik átvezetőjét mutatja be, amiben Iden és az apja megkapják Darth Sidious végső utasítását egy Sentinel droidon át. A jelenet valószínűleg még a történet elején kerül majd a szemünk elé és leginkább az alapkonfliktust teremti meg, szóval csak annyi spoilert tartalmaz, hogy felfedi a játék elejét. Plusz van néhány bevillanás a későbbi eseményekből, de azok nem többek, mint amennyit eddig láttunk a trailerekben.