• Boba Fett a legnépszerűbb karakter
  • Az AT-ST a leghatékonyabb gyilkológép
  • A Millenium Falcon veri a Slave 1-t

A kiemelkedően sikeres bétateszt után konkrét eladási számokat ugyan nem tudunk a Star Wars: Battlefront kapcsán, a jelek alapján azonban úgy tűnik, hogy a vártnál rosszabbul teljesít a DICE műhelyében készült program. Az EA mindenesetre bízik a játék sikerében, és továbbra is 13 millió példányt szeretne értékesíteni belőle, optimizmusát pedig talán azokra a számokra alapozza, melyek azt mutatják meg, hogy a premier óta eltelt időszakban hogyan töltötték idejüket a játékosok a virtuális csatamezőkön.

Azt ezt összefoglaló infógrafikában ugyanis szép kövér számokat találunk, elég csak egy pillantást vetni a például a hősök rangsorára, hiszen a pályákon felvehető powerupként feltűnő vagy egy-egy dedikált játékmódban felbukkanó karakterek bőrébe bújva is elképesztő időmennyiséget kalandoztak a felhasználók. Az ezzel kapcsolatos listát a fejvadász, Boba Fett vezeti a sötét oldal képviseletében 29.8 millió perccel, akit Luke Skywalker, Han Solo, majd Leila hercegnő követ, kissé meglepő módon pedig Darth Vader és Plapatine zárják a sort.

swbinfo1.jpg

A leghalálosabb járműnek a fürge AT-ST lépegetők bizonyultak, melyek 61 millió halálesetért tehetők felelőssé a november közepi rajt óta, de azért az X-szárnyúak (43.6 millió kill), és a Tie Fighterek (26.1 millió) sem szégyenkezhetnek, míg az Ezeréves Sólyom ilyen összevetésben egy hajszállal felülmúlja Boba Fett csatahajóját (9 millió pusztító találat a 8.5 millió ellenében). Érdekes, hogy a hatalmas AT-AT birodalmi lépegetők semlegesítése nem okoz gondot a lázadóknak, ám a 36.3 millió sikeres akciónak kevesebb, mint 1%-a zajlott A Birodalom visszavág mozifilm mintájára, mikor a Speederek kábelekkel kötöttek csomót a harci gépek lábaira.

A felhasználók azonban nem csak a játékkal, hanem a hozzá tartozó mobilos applikációval is sok időt töltenek, az abban található Base Command stratégiai programban például már több mint 1.1 milliárd kreditet szereztek, amit azután a Star Wars: Battlefrontban költöttek el.  

swbinfo2.jpg