• Trailert kapott a Star Wars Jedi: The Fallen Order
  • Egy Jedi tanítványt alakíthatunk, aki túlélte a 66-os parancsot
  • A játék csak sztori móddal bír

Ez a hétvége a Star Wars rajongók Kánaánja, hiszen végre bemutatták a The Rise of Skywalker trailerét, most pedig több évnyi várakozás után a Respawn Csillagok háborúja játékát, a Jedi: Fallen Ordert is megismerhettük, és még néhány részlet is kiderült róla az EA paneljén.

star-wars-jedi-fallen-order-logo.jpg

A játék sztori orientált lesz, nincs se többjátékos mód, se mikrotranzakció – ahogy erről már korábban hallhattunk is, de jó, hogy a készítők személyesen erősítették meg. Az a korábbi pletyka szintén igazolást nyert, amely szerint a játék főhőse egy Jedi padawan. A neve Cal Kestis, és az egyik túlélője A Sith-ek bosszújában látott 66-os parancsnak.

A trailer a történetre koncentrált, így játékmenetet nem kaptunk a videóban, de a készítők azt mondták, hogy minden, amit látunk, azt a Fallen Order assetjeiből építették fel, szóval a játékban is ilyen lesz a grafika.

A főhős, Cal - akit Cameron Monaghan szólaltat meg (Gotham, Szégyentelek) - egy sötét bolygón él, ahol a klón háborúkból visszamaradt hajókat darabolják szét. Főhősünk próbálja elrejteni Jedi mivoltát, senkiben sem bízik, ami nem csoda, hiszen a Birodalmat a Sith-ek uralják, a Galaxist pedig inkvizítorok járják, akiknek egyetlen feladata van: elpusztítani a túlélő Jediket. Persze, mint minden Jedit, az Erő Calt sem hagyja nyugodni, így csakhamar a bajok közepében találja magát, és újra kénytelen fénykardot ragadni.

Cal ellensége, ha úgy tetszik, nemezise a Második Nővér, aki az inkvizítorok tagja, Darth Vader egyik csatlósa. Nagyon intelligens, rátermett és igen jártas az Erőben. A másik jelentős ellenség a Purge Trooper lesz, ami ugyanolyan elektrobotot használ, mint Grievous testőrei, a MagnaGuardok. Ez a fegyver képes ellenállni a fénykardnak.

Persze Calnak nem egyedül kell szembeszállnia az inkvizítorral, így ott lesz mellette a droidja, BD-1, aki a játék folyamán segíteni fog képességeivel (a hangja pedig Ben Burt, aki a Star Wars filmek többségén hangmérnökként dolgozott, a világ akusztikáját technikailag ő találta ki).

A játék történetében fontos szerepet kap Cal fénykardja is, ami "változni fog", és úgy tűnik, alapvetően nem is az ő kardja.

A Star Wars Jedi: Fallen Order PC-re, PS4-re és Xbox One-ra jelenik meg november 15-én.