A BlizzCon '11 jóvoltából új trailer érkezett a StarCraft II: Heart of the Swarmhoz, mely végre a történetről is elárul pár apróságot. A Blizzard nem viccelt, amikor előállt a három egyaránt teljes értékű szeletre vagdalt StarCraft II ötletével, a videó alapján könnyen hihetnénk, hogy ez már egy valódi StarCraft III. Holott ez "csak" egy kiegészítő, mint tudjuk, ráadásul nem is az utolsó a sorban.



A játékról persze egyéb információkat is megtudtunk a kiállításon. Fajonként három új egységet kapunk, melyek a Blizzard szerint még nem nyerték fel végleges formájukat -- azért mindenesetre ismertették őket, kezdjük is mindjárt a bemutatót a terranokkal.

A Hellion át tud alakulni Battle Hellionná, hogy kicsit tovább bírja a csatákat, valamint kapunk egy új Warhound nevű mechet és egy Shreddernek keresztelt eszközt, mely a telepítése után minden egységet sebez egy körben. Mivel ez azonban túl erős lenne, a fejlesztők megbolondították egy aprósággal: ha ember van a közelében, egyből leáll, nehogy a sajátjait is bántsa.

A Heart of the Swarm főszereplői a zergek, így értelemszerűen ők kapják a legjobb cuccokat. Az Ultralisk kisebb lesz és most már a föld alól is rohamra indulhat; a Viper egy repülő egység, ami ködöt bocsát a pályára és minden ellenséges egység látótávolságát 1-es értékre csökkenti; a Swarm Host pedig egy földbe ásható cucc, ami kis zerglingeket termel hullámokban.

Az utolsó a sorban a protoss: a Carriernek búcsút inthetünk, kapunk helyette egy kifejezetten légi egységek ellen fejlesztett Tempestet, sőt, a Protoss Mother Ship is eltűnik, hogy egy Viperhez hasonló, kristálybányászatot akadályozó repcsinek adja át a helyét... aha. Sebaj, a Replicant bármilyen általa látott egységgé át tud alakulni, ez egy kicsit kárpótolhat.

A Heart of the Swarm valamikor tavasszal jön, idén már semmiképp sem számíthatunk rá.