• Az Unreal Engine-nel Csillagkapu-játékot készítenek rajongók
  • A Stargate Network fejlesztése 2013 óta tart
  • Még a Dr. Rodney McKay-t játszó David Hewlettnek is tetszett a program
  • A játék a 4.0-ás alfa változatban van
  • Ebben még nem lehet elhagyni a vezérlőtermet
  • De később akár új bolygókra is ellátogathatunk majd

Szinte hihetetlen, hogy immár több mint tíz éve vége a Stargate SG-1-nak, de már a harmadik sorozatnak, a Universe-nek is hat éve leáldozott. Nagyon szerettem a sorozatot és máig várom, hogy visszatérjen. Idén erre van is remény, hiszen február 15-én a Stargate Command nevű platformon indul a Stargate Origins című mini-sorozat, ami tíz darab, egyenként tízperces epizódban meséli el a Csillagkapu Programot elindító Catherine Langford 1928-as kalandjait.

A sorozat azon túl, hogy örömet okozhat a Stargate rajongóinak, valószínűleg arra is megpróbál választ keresni, hogy visszatérhet-e maga a széria a tévék képernyőjére, hiszen, ha sikeres lesz, akár újra is indíthatják a meglehetősen faramuci módon abbahagyott franchise-t (se az Atlantis, se a Universe nem lett lezárva).

Aki pedig esetleg a régi díszletek közé vágyna vissza, annak ajánljuk figyelmébe a 2013 óta fejlesztés alatt álló Stargate Networkot, amiben mi lehetünk Walter, a fickó, aki tíz éven át szorgalmasan nyitogatta a Csillagkaput. Az Unreal Engine-nek hála a játék nagyon szépen néz ki, és ha a fejlesztők mindent megcsinálnak, amit ígérnek, akkor idővel körbejárhatjuk a Csillagkapu Parancsnokságot, sőt akár más bolygókra is elruccanhatunk.

Mert sajnos Stargate Network jelenlegi, 4.0-ás alfa változatában a vezérlőszobából nem lehet kijutni, és csak a kaputerembe vezető ajtókat nyitogathatjuk, illetve felkapcsolhatjuk a lámpákat, riadót fújhatunk, meg felhúzhatjuk a páncélajtót az ablak elől. Na meg persze beindíthatjuk a kaput – bár kitárcsázni sehová sem lehet, legalábbis én hiába ütöttem be az Abydos és a Chulak címét, a kapu nem nyílt ki.

stargate-network.jpg

A Stargate Network 4.0-ás alfa változatát a program honlapjáról tölthetitek le. Az új telepítőnek hála a későbbi frissítéseket a játék automatikusan leszedi.