A dél-afrikai Christopher Bischof öt éve fejleszti álomjátékát, mely végre hamarosan a digitális áruházak virtuális polcára kerül.

Az Alien és az Event Horizon mozik, illetve a Sanitarium és a Crusader: No Remorse játékok hangulatából, művészi irányaiból táplálkozó STASIS főhőse, John Marachek egy hosszú sztázisból ébred fel a látszólag kihalt Groomlake kutatóhajón, mely a Neptun óriás gázgömbje körül kering, egyre ereszkedő pályán. Hiányzik a feleséged, a kislányod, az időd véges, és lehet, hogy a hajón mégsem vagy egyedül... A 2D-s, izometrikus kalandjáték túl van egy sikeres Kickstarter-gyűjtésen is, ennek hála Bischofnak sikerült leszerződtetnie a Fallout és a Wasteland 2 zeneszerzőjét, Mark Morgant, és olyan szinkronhangokat, mint Ryan Cooper és Rebecca McCarthy.

Úgy vélem, az alábbi videó elég rendesen visszaadja azt a hangulatot, ami a játék során vár ránk, és erre nem is kell már sokat aludnunk (már ha tudunk): a STASIS augusztus 31-től megvásárolható lesz a Steam és a GoG.com oldalán. A játék alfademója egyébként letölthető a hivatalos oldalról, bár azt hozzá kell tenni, hogy azóta sokat változott a játék, azonban némi hangulatot ebből is el lehet csípni.