A Valve új rendszert vezetett be a pénzvisszatérítés témakörében, amivel most már jóformán minden, a Steam kínálatában vett digitális terméket vissza tudnak téríteni a vásárlónak, ha az teljesít bizonyos kritériumokat. A szabály alapesetben csak annyi, hogy a vásárlást követő 14 napban kérhetjük a visszatérítést, és csak akkor, ha kevesebb, mint két órát játszottunk, ám ez némileg bonyolódik a különböző kategóriákban, nézzük:

DLC

A megvásárolt DLC-k árát a vásárlást követő 14 napban van lehetőségünk visszakapni, akkor, ha az alapjátékkal nem töltöttünk két óránál többet a letölthető tartalom beszerzése óta. Arra a DLC-re nem vonatkozik a pénzvisszatérítés, amit a játékos felhasznált, módosított vagy átadott. Továbbá azok a csomagok is kiesnek, amelyek például visszafordíthatatlan módon megemelik a főszereplő szintjét -- az ilyen kiegészítőket egyértelműen fel fogják tüntetni a piactéren.

Játékon belül vett tartalmak

A játékon belül vett tartalmakra költött pénzünket a vásárlást követő első 48 órában kaphatjuk vissza, de csak abban az esetben, ha a szóban forgó tárgyat nem használtuk fel, módosítottuk vagy adtuk át. A külsős fejlesztők is lehetőséget kapnak arra, hogy visszaadják a pénzünket, és ez fel is lesz tüntetve a játék adatlapján, de ökölszabály, hogy ha nem a Valve készítette a játékot, akkor abban a játékon belül vett tartalmakat nem lehet visszatéríteni.

Előrendelt játékok

Az előrendelt játékok esetében a megjelenés előtt visszakérhetjük a pénzünket, vagy a megjelenés után a sztenderd, 14 nap/2 óra szabály adta lehetőséggel élhetünk.

Steam Pénztárca

A Steam pénztárcánkra utalt összeget visszakérhetjük 14 napon belül, ha az utalást a Steamen keresztül végeztük, és ha addig nem költöttünk abból.

Játékcsomagok

A játékcsomagok visszaválthatóak, ha egyik elemét sem adtuk át, és az összjátékidő kevesebb, mint két óra. Ha a csomagban van olyan elem (DLC), amit nem lehet visszaváltani, azt a Steam jelezni fogja. 

Nem minden esetben lehet pénzvisszafizetést igényelni. Ezek a kizáró tényezők:

  • Nem a Steamen vett játékok
  • Filmek
  • Ajándékok, ha azt a másik személy már aktiválta

Azok nem kérhetnek visszatérítést, akiket VAC ban sújtott, illetve azok sem, akik visszaélnek a lehetőséggel, ám az nem minősül visszaélésnek, ha egy akció indulásakor visszakérjünk a pénzünket és aztán azonnal megvesszük a kedvezményes programot.

A pénzvisszatérítést a help.steampowered.com oldalon lehet kérni, ahol vagy az eredeti fizetési módszerünkkel azonos módon (például bankkártyáról bankkártyára) kapjuk meg a pénzünk, vagy a Steam pénztárcánkra vándorol az összeg. 

steam-logo-alt2.jpg