A The Vanishing of Ethan Carter a tavalyi év egyik legkellemesebb játéka volt, amiben nem csak a játékmenettel, de a grafikával sem volt gondunk, hiszen az Unreal Engine 3 remekül muzsikált alatta. Nos, ez utóbbi most csak még jobb lett, mert minden előzetes figyelmeztetés nélkül a programot jegyző The Astronauts bejelentette, hogy a Steamen újra megjelent a The Vanishing of Ethan Carter, de címében már ott a Redux szócska is, alatta pedig immár az Unreal Engine 4 dorombol.

Persze nem csak egy grafikai tuningról van szó, a fejlesztők beiktattak néhány apróbb változtatást is. Új mentési rendszer került a játékba, a gyorsutazás immár szabadon használható, sőt, már dolgoznak a DirectX 12 támogatáson is.

Tehát azok, akiknek már birtokában van a The Vanishing of Ethan Carter, azonnal játszhatnak a Redux változattal a Steamen keresztül, míg akik csak ezután vásárolják meg eme remek programot, azok a felújított változat mellett megkapják az eredeti verziót is. Így is meg lehet lepni az egyszeri játékost.