A Microïds ma jelentette be, hogy a kalandrajongók által már várt Still Life 2 megjelenése nem az eredetileg tervezett 2008 karácsonyára fog esni, hanem csak 2009 első negyedében kaparinthatjuk meg, azonban hogy ezt a „hatalmas” fájdalmat némileg enyhítsék, megnyílt a www.stilllife-game.com ahol számos képet és videót nézegethetünk kedvenc kalandjátékunkról, ameddig várunk.

A játék sztorija szerint a keleti-parti kínzómester (East Coast Torturer) visszatért, és a legújabb áldozatát a tőle megszokott kegyetlenséggel végezte ki, és persze semmilyen nyomot nem hagyott Victoria McPherson FBI-ügynök és társai számra. A gyilkosság után csupán órákkal az újságíró, Paloma Hernandez, aki az ügyben ír cikket, eltűnik az otthonából, és nem kérdéses, hogy a sorozatgyilkos ejtette foglyul.

A Still Life második része minden bizonnyal hozza majd a tőle elvárt minőséget, mind játékmenet, mind történetmesélés tekintetében, azonban a legfontosabb, hogy az ígéretek szerint számos nyitva maradt kérdésünkre is választ kapunk.