Street Fighter 4 - epikus videóIdén új darabbal jelentkezik a talán leghíresebb verekedős játéksorozat, a Street Fighter. A Capcom nemrég jelentette be, hogy a negyedik részből a PC kedvelői sem maradnak ki. A manapság nagyon népszerű cel-shaded technikát alkalmazzák a játékban, ami véleményem szerint jó áll neki, bár már kezd az idegeimre menni, hogy boldog-boldogtalan is ezt használja (Battlefield Heroes, Dragon Ball, az új Prince of Persia). Számos új módot építettek be a harcrendszerbe, ilyen például a Revenge névre hallgató, ez annyiból áll, hogy egy mérce minden egyes bekapott ütéssel töltődik, és ha megtelt, akkor pusztító kombókat vihetünk be.

A szuper- és ultra mozdulatok is visszatérnek, de készítők még nem döntötték el, hogy milyen formában. Három változat vetődött fel: az első szerint minden karakternek egy meghatározott szupermozdulata van, a második lehetőség, hogy mindenkinek többféle kombója van, a harmadik pedig, hogy a meccsek előtt kell kiválasztani, mit akarsz használni. Jelen pillanatban az egyes számú verziót alkalmazza a játék.

Eddig 19 játszható karaktert jelentettek be, de nem kizárt, hogy ez a szám még növekedni fog. Természetesen az online mód sem maradhat ki egy ekkora címből.

A játék júliusban fog megjelenni, mint ahogy korábban említettem PC-re, Xbox360-ra, PS3-ra és arcade (játéktermi) gépekre.