Négy csapat. Ennyi maradt a sok-sok indulóból, akik még anno a nyílt selejtezőkből vágtak neki a TippmixPro CS:GO Masters 2022-es szezonjának. Az Illés Akadémia Spirit, az ONYX, a Békéscsabai E-sport Egyesület és a Lenovo Legion Honvéd van még játékban a bajnoki címért.

tippmixgo.jpeg

Sokak szerint az ONYX a legesélyesebb alakulat a végső győzelemre, de nem feledkezhetünk meg az LLH feltámadásáról, amivel kiejtették a Team Plague csapatát, a BEE még mindig keveset látott játékáról, amivel bárkit meglephetnek és az Illés Akadémia Spirit erőteljes, lendületes köreiről sem, ami még sok gondot okozhat ellenfeleik számára. Ezúttal a Magyar E-sport TV és a TippmixPro CS:GO Masters kommentátoraival beszélgettünk, őket kérdeztük az esélyekről, a lehetséges végkimenetelekről.

LESKISSON

„Alapvetően a TOP 2 csapat itthon, gondolok ezalatt az ONYX-BEE duóra, abszolút nem meglepetés, hogy bekerültek a legjobb 4 közé. Akik viszont kisebb meglepetés az nem más, mint a Lenovo Legion Honvéd, akik egy rettentő szoros, 5 pályás mérkőzést játszottak a TOP4-es spotért a Plague ellen, az ellen a Plague ellen, akiket én személy szerint vártam mint negyedik legjobb csapat az elődöntőkbe, de az Ancient-ön aratott nagyon sima győzelmük nagyon meggyőző volt.
A BP5 egyéb okokból történő kiesése végett így sokkal nagyobb a sansz arra, hogy az ONYX lesz a győztese az idei versenynek, akik szerintem a BEE-vel fogják vívni a döntő összecsapást, de aztán lehet, hogy a BP5 helyett játszó Illés Akadémia Spirit lesz az a csapat, amelyik mindenkit meglep majd!
Sok sikert minden csapatnak a rájátszásban!"

K1SMAGYAR

„Már a TMP-alapszakaszában is láttam jó néhány lehengerlő megmozdulást, ezek alapján elég magasak az elvárásaim a rájátszással kapcsolatban. Szeretném látni a számomra különösen izgalmas AWP-s párharcokat, illetve az eszeveszett taktikákat. Esélyesnek tartom az ONYX csapatát a végső győzelemre, de elnézve a másik három csapat korábbi játékait, szerintem ők is bővelkedni fognak majd a meglepetésekkel. Egy szó, mint száz, eszem szerint papírforma, szívem szerint pedig jöhet bármi, ami nem a sémát követi és izgalmakkal teli."

STRICKEN

„A tavalyi szezonban semmi kétségünk nem volt arról, hogy a Budapest Five és a Békéscsabai E-sport Egyesület vívja meg a döntőt, idén azonban egy komoly trónkövetelő érkezett az ONYX személyében. Személy szerint arra számítottam, hogy köztük zajlik majd a döntő, azonban ez technikai okokból nem valósulhat meg. Az ONYX így az Illés Akadémia Spirit csapatával fog játszani és habár hiszem, hogy az IAS mindent megtesz azért, hogy maximális teljesítményt nyújtsanak, az ONYX ellen, lelkem mélyén érzem, hogy hihetünk a számoknak és coolioék győzni fognak. A másik elődöntőben a BEE-győzelmére számítok a Lenovo Legion Honvéd ellen. Ez a mérkőzés talán azért is lesz különösen izgalmas, hiszen az LLH az eddigi legizgalmasabb mérkőzést nyújtotta a Team Plague ellen, ahol a verseny első 3-2-es győzelmi aránya szünetet. Az ONYX online és offline teljesítménye megkérdőjelezhetetlen és habár mix felállással játszanak, így is azt érzem, hogy ez az ötös képes lesz arra, hogy elhozzák a 2 millió forintos fődíjat. Ha jó a sejtésem, akkor a 3rd Place Match még ennél is izgalmasabb lehet, ami szerintem a Honvéd és az IAS között zajlik majd."

TMP CS:GO Masters rájátszása csütörtökön, június 23-án kezdődik és teljes egészében élőben követhetitek majd az esport1tv Twitch csatornán.