Nem mondhatnánk, hogy letarolta a piacot a Firefly-féle Stronghold Crusader 2, mely tavaly szeptemberben jelent meg – igazság szerint a londoni csapat egyre csak keresi önmagát és a Stronghold-széria régi dicsőségét, egyre kevesebb sikerrel. Akárhogy is, azért a srácok próbálkoznak, jó pár javítás és update jelent meg már a játékhoz, plusz két DLC – tegnap pedig befutott a harmadik csomag is.

Az új letölthető tartalom épp úgy, mint két elődje – The Princess and the Pig, The Emperor and the Hermit – két MI-ellenfelet ad a játékhoz, melyekkel összecsaphatunk az új kampányküldetésben, skirmishben és multiban egyaránt. Ezenkívül új várépítő és pajzsdíszítő opciókat is kapunk, no meg tíz achievementet, hiszen a DLC Steam-exkluzív – a Valve online boltjában ráadásul július 8-ig 33% kedvezménnyel, 3,34 euróért zsákolhatjuk be a cuccot.

Ezen felül némi bónusz is jár a Stronghold Crusader 2 tulajainak, amelyet a Firefly nagyvonalúan „Free DLC” címen aposztrofált – tulajdonképpen egy update-ről van szó, amely három, skirmishben és multiban is játszható térképet kínál: a Tight Corner a közelharcok szerelmeseinek kedvez, az Outpost újféle haramiákkal népesül be, akiket ki kell pucolni, míg a Mountan Climb egy hegyi erőd bevételét szorgalmazza.

Íme a Stronghold Crusader 2: The Templar & The Duke DLC kedvcsináló videója.