A Natural Selection 2 tesztelése során wilson teljesen odáig volt az Unknown csapatának alkotásától, ami nemcsak rekordideig készült, de döbbenetesen összetett is lett. Hiába, a független csapat semmit sem bízott a véletlenre, és már a szörnyes multiplayer lövöldéjükről is lerítt, hogy ha rajtuk múlik, még nagyobb, tartalmasabb, megfoghatatlanabb lesz (csak valószínűleg el kellett készülniük vele, ha minden nap szerettek volna meleg ételt tenni az asztalra).

Bár már egy éve nem hallottunk a srácok felől, szerencsére nem történt bajuk, sőt: egészen eddig azon dolgoztak, hogy új bejelentésükkel az egész indie-világot lesokkolják. Ma végre lerántották a leplet új projektjükről, az ígéretek pedig még hozzájuk képest is nagyszabásúnak tűnnek: a Subnautica című program egy szabad világgal operáló, más néve sand-box alkotás lesz, ami az óceán mélyének felfedezésére invitálja a játékosokat. A csapat szerint egyszerre lesznek jelen szerepjátékos-, akció-, filmszerű és kalandelemek a Subnauticában, ami ennek köszönhetően egy zsánerbe se fér be -- az Unknown munkatársai úgy vélik, teljesen új műfajt hívtak életre a játékkal.

A Subnautica persze igen korai fázisban leledzik, a hivatalos sajtóanyag szerint nemrég jutottak oda a készítők, hogy van egy kezdetleges, de játszható verziójuk. Képeket és videókat nem mutattak, egyedül a lent látható kedvcsináló anyag és pár művészi munka áll rendelkezésünkre. Ezek alapján nekünk az "A mélyég titka" című film ugrott be -- valószínű, hogy James Cameron sci-fije nagy hatást gyakorolt az Unknown tervezőire. A magunk részéről izgatottan várjuk a friss fejleményeket, jó lenne látni valamit a játékból, ami akár egy második No Man's Sky is lehet.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!