• A Take-Two közzétette friss üzleti jelentését
  • 334 millió dollár profittal zárták az évet
  • A Grand Theft Auto V már 110 millió eladott példány felett jár

Előrukkolt friss üzleti jelentésével a Take-Two, melyből kiderül, hogy nagyon erős évet zárt a kiadó - ami persze nem meglepő, hiszen ebben az időszakban jelent meg a Red Dead Redemption 2. A cég bevétele 2.67 milliárd dollár volt 2018 áprilisa és 2019 márciusa között, ami 49 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest, míg a profitjuk közel kétszeresére nőtt egy év alatt - 334 millió dollár pluszban zárták az esztendőt.

A Red Dead Redemption 2-ből eddig 24 millió példányt szállítottak le, amivel nagyon elégedett a Take-Two - még úgy is, túlszárnyalta a kiadó elvárásait, hogy az elmúlt negyedévben már csak egymillió ment el belőle. Eközben pedig a Grand Theft Auto V továbbra is megállíthatatlan: már 110 millió példány talált belőle gazdára, amire továbbra se nagyon vannak szavak.

szarnyal-a-take-two-110-millio-felett-a-gta-5.jpg

A többi franchise-ával is elégedett lehet a kiadó. Az NBA 2K19 várhatóan a sorozat eddigi legsikeresebb epizódja lesz, a Borderlands-széria már 43 milliónál jár (ehhez csak a második rész 20 milliót tett hozzá), így bizakodva várják a harmadik rész megjelenését, a Civilization VI pedig az elvárások felett teljesített, köszönhető a Switch-verzió, illetve a kiegészítők vártnál nagyobb sikerének.

A mostani üzleti évre vonatkozóan 2.7-2.8 milliárd dollár bevételre számít a kiadó, a már említett Borderlands 3, a The Outer Worlds, az NBA 2K20, a WWK 2K20 és az Ancestors: The Humankind Odyssey mellett ráadásul számíthatunk még tőlük új bejelentésekre erre az évre.