A maga idejében az Eternal Darkness: Sanity's Requiem egy nagyon népszerű túlélőhorror volt, ám a folytatás mindmáig nem készült el, pedig a rajongók régóta várják és követelik. Második részt azonban a Silicon Knights összeomlása után nem nagyon várhatunk, ugyanis hiába működik továbbra is a cég, ezt egy amolyan vegetatív állapotban műveli, kevesebb mint öt fővel a fedélzeten. Az egyetlen remény egy H. P. Lovecraft ihletésű játékra, ami az Eternal Darkness nyomdokaiban jár, a Precursor Games kezében nyugszik. 

A csapat tegnap jelentette be a legendás GameCube-játék szellemi folytatását, a Shadow of the Eternals. A program a tervek szerint közösségi finanszírozásból fog összejönni, valamelyik ilyen portálon -- a srácok 1,5 millió dollárt szeretnének, amiért cserében PC-re és Nintendo Wii U-ra készítenék el az összesen 12 részből álló, epizodikusra tervezett játékot, melynek munkálataiban az Eternal Darkness fejlesztési vezetője, Denis Dyack is részt vesz valamilyen mértékben. A gyűjtés hétfőn kezdődik, s természetesen, ha a tervezettnél több pénz jön össze, akkor új karakterekkel vagy epizódokkal bővítik a programot.

A Shadow of the Eternals sztorijában egy bizonyos Paul Becker louisianai detektívet alakítunk, aki két háborúzó szekta között találja magát. A fejlesztők elmondása szerint a történet mintegy 2500 év eseményeit meséli el, melynek során az Egyesült Államokban, Angliában, Egyiptomban, sőt még Magyarországon is megfordulunk. A játékmenet a harc, a varázslat és a karakterünk épelméjűségét feszegető események keveréke lesz, nagyjából úgy, mint az Eternal Darknessben.

Shadow of the Eternals -- Megjelenés: nem ismert -- Gépigény: nem ismert