Talán már ti is észrevettétek, hogy nagyszüleitek nehezen tartanak lépést a mai digitális korral. Míg unokáik telefonnal és tablettel kelnek és fekszenek, az idősebbek nem feltétlen tudnak kiigazodni az internet, az okostelefonok, játékkonzolok, a Facebook és a Google világában. A Telekom most ezen kíván segíteni kezdeményezésével.

nem-kor-kerdeseoroshaza03.JPG

Az orosházi Evangélikus Egyházközség Fénysugár Nyugdíjas Egyesületének tartottak online gaming továbbképzést népszerű fiatal youtuberek, alamint a számítógép és az internet világát öntevékeny módon felfedező, ma már önálló YouTube-csatornát működtető Jolcsi néni támogatásával.

A helyi idős urak és hölgyek már most nagyszerűen használják a közösség tavaly felszentelt Xbox One-ját, örömmel próbálják ki a drónokat, ezenfelül olyan digitális sporttevékenységekben vesznek részt a Kinect segítségével, mint a vadvízi evezés vagy az autóversenyzés. Ezzel pedig nem csak könnyebben boldogulhatnak a digitális világban, de unokáikhoz is közelebb kerülhetnek, több időt tölthetnek el.

nem-kor-kerdeseoroshaza01.jpg