A PC Gamerrel folytatott interjúsorozatának legújabb részében a Mass Effect-széria kreatív vezetője, Casey Hudson elárulta, hogy habár új szerelmek nem jelennek meg Shepard életében, a Mass Effect első és második részében kialakult románcok visszatérnek, sőt szerelmi háromszögek is kialakulnak majd.

„Nincsenek új karaktereink a szerelmi vonalhoz, úgy mint a Mass Effect 2-ben, ahol rengeteg szereplő került bemutatásra. Ezúttal tehát arról van szó, hogy a játékosok mit kezdenek ezekkel a kapcsolatokkal, illetve, ha már játszottak a korábbi részekkel, lehetőséget kapnak arra, hogy rendbe hozzák a dolgokat. De ezen felül számos érdekes dolgot is beterveztünk, például ott van Ashley/Kaiden meg Liara, amiből egy szerelmi háromszög alakul ki, a többi karakterről már nem is beszélve.

Az emberek egy része azt mondja: nekem csak a Mass Effect 1-es karakterek kellenek, a többi nem érdekel. De sok játékos romantikus kapcsolatba került ezekkel a szereplőkkel, így igazán izgalmas visszahozni őket, és azokat a dolgokat, amik a Mass Effect 2-ben történtek, amivel egy érdekes, játékokon átívelő történeti szálat kapunk, mely a reményeink szerint általánossá válik a jövőben.”