A DICE tegnap jelentette be, hogy a Battlefield 3-ban nemsokára bemutatkozik a szervezett meccsek lehetősége. A Battlelogon keresztül egyszerűen, a saját szabályaink szerint zajló kis bajnokságokat rendezhetünk a barátaink és a csapattársaink részvételével PC-n, Xbox 360-on és PlayStation 3-on.

A meccseket csak azok szervezhetik, akik szervert bérelnek, ugyanis ez szükséges ahhoz, hogy a meccsek számát, időpontját, a játékszabályokat és a pályák körforgását be lehessen állítani, illetve kijelölni a résztvevőket. A dedikált szerver gazdája választja ki a saját csapatának tagjait és az ellenfél vezetőjét, aki pedig összeállítja a brigádját. Ha minden megvan, a kijelölt időpontban elindulhat a meccs, ám előtte még lehetőség van egy gyakorlókörre, s ameddig nem jelzi mindenki, hogy készen áll (vagy le nem jár az idő), addig a pontok és killek nem kerülnek feljegyzésre.

A meccsek végeztével a Battlelogon részletes statisztikát tekinthetünk meg a bajnokságokról; láthatjuk, hogy ki hány pontot szerzett, az ellenfél játékosai közül ki hányat terített le, és egyéb érdekes adatokat.