• Szigorúbbá válik a Twitch szabályzata
  • A változtatások január 22-től lépnek érvénybe

Fontos közleményt tett közzé nemrégiben hivatalos blogján a Twitch, a streaming szolgáltató ugyanis bejelentette, hogy szigorítani fogja szabályzatát, így igazodva ahhoz, hogy a közösség nemcsak egyre nagyobbá, hanem sokszínűbbé is válik. A változtatásokkal szeretnék jobban megvédeni felhasználóikat, legyen szó akár a streamerekről, akár a nézőkről.

szigoritotta-szabalyzatat-a-twitch-kemenyebben-fogjak-buntetni-a-zaklatast-es-a-gyuloletkeltest.jpg

A január 22-én életbe lépő új szabályzat három szekcióra bontva részletezi, hogy mik azok, amiket mostantól szigorúbban fognak figyelni. Az első a zaklatás, beleértve mások bátorítását arra, hogy megtámadják egyes személyek közösségi médiás profiljait, DDoS-támadást indítsanak vagy swattingot kezdeményezzenek, de ide tartozik az is, ha valaki hazugnak vagy színésznek nevezi egy jól dokumentált erőszakos tragédia áldozatát.

A második a gyűlölködő magatartás, ahol most már az emote-okat is szigorúbban fogják vizsgálni, és a faji, hovatartozási, vallási, nemi vagy éppen szexuális beállítottsággal kapcsolatos támadásokat még inkább korlátozni szeretnék. Ennek eredményeként a konföderációs zászló használatát is betiltják a platformon.

A harmadik kategória a szexuális zaklatásé, ahol mostantól ban járhat azért, ha valaki folyamatosan megjegyzést tesz a streamer külsejére annak ellenére, hogy ez nemkívánatos az illető számára, de a meztelen képek és videók küldözgetését is szigorúbban fogják monitorozni. Akik megsértik a szabályzatot, azok figyelmeztetésben vagy rövidebb-hosszabb kitiltásban részesülnek majd természetesen.