Szinte már mindenki tudja, hogy az új Gyűrűk Ura játékot, ami a Conquest címet kapta, a Pandemic emberei készítik, akik a Star Wars: Battlefront első és második részével büszkélkedhetnek. A GameTrailers egy szinte mindenre kiterjedő interjút készített a csapat tagjaival.

A Lord of the Rings: Conquest esetében a fejlesztők nem fognak merőben eltérni a Battlefrontnál bevált formulától. Gyakorlatilag ugyanaz lesz, mint a Battlefront játékaik, csak más kinézettel, legalábbis énszerintem. Természetesen lesz története is a játéknak. Mivel az EA kezében vannak a filmekre és a könyvekre vonatkozó jogok, ezért elkészülhetett egy alternatív befejezés is: kiderül, mi történt volna, ha Frodónak nem sikerül elpusztítania az Egy Gyűrűt, és azt Sauron szerzi meg.

A játék két részre lesz osztva. Az egyik felében a filmeket játszhatjuk újra, a második fele pedig Frodó bukásával kezdődik. A gonosz oldalon rögtön az lesz az első feladatunk, hogy nazgúlként megöljük Frodót, és megszerezzük az Egy Gyűrűt. Ezután kezdetét veszi Sauron mindent és mindenkit elsöprő hadművelete Középföldén. Eljutunk majd a Megyébe is, ahol vérfürdőt rendezünk a hobbitok között. A játék végén pedig a tündék városában harcolunk majd, ahol a Gyűrű Szövetségének megmaradt tagjai védekeznek. A megfelelő hangulat érdekében a film egyik szeplője lesz a narrátor, a kiszemelt színész pedig nem más, mint Hugo Weaving, aki Elrond szerepét játszotta el a filmekben.

A gonosz oldalon csak úgy, mint a jó oldalon, hősök segítenek majd minket a csatákban. A gonosz oldalon a Boszorkánykirály és a nazgúlok mellet magát a nagy Sauront is irányíthatjuk. A jó oldalon pedig magától értetődik, hogy többek között Aragornnal, Legolasszal, és Gandalffal is ölhetünk orkokat. Annyi kikötés van, hogy a hősöket csak akkor irányíthatjuk, ha mi vagyunk a legjobbak csatában.

A csaták előtt négy kaszt közül választhatunk, amik a következők: harcos, íjász, felderítő, mágus. Közöttük csata közben is válthatunk. Nem maradnak ki a járművek sem a játékból, csak ezúttal tankok helyett lovakat és trollokat kapunk. Ahhoz hogy a trollokat irányítsuk, egy furcsa módszert dolgoztak ki a készítők, ami úgy néz ki, hogy egy egyszerű harcosként odamegyünk a troll ketrecéhez, és „beszállunk”, pont ahogy egy tankkal tennénk.

Az entek és az olifántok sem fognak kimaradni a játékból. Az olifántok megölésére a készítők számos módszert ígérnek, erre egy példa a „Legolas-stílus”, ami abból áll, hogy felmászunk az állat lábán, beledöfjük a kardunkat a fejébe, és utána lecsúszunk az ormányán. (Ezt amúgy az alant lévő videóban is meg lehet nézni.)

Többjátékos lehetőségek is lesznek a játékban. A teljes játékot végig lehet majd játszani a négyfős kooperatív mód segítségével, ami vagy osztott képernyőn, vagy interneten keresztül fog működni. Multiplayer téren pedig többféle játékmóddal is találkozhatunk majd. Az egyik a Gyűrűhordozó névre hallgat, itt  tizenhatan játszanak, egy játékos Frodó, a többiek gyűrűlidércként játszanak, és a feladatuk az, hogy elkapják a gyűrűhordozót.

Ebből az interjúból szinte mindet meg lehetett tudni a játékról, és így csak nagyon kevés meglepetés maradt a teljes játékban. De szerintem ez a játék azoknak fog igazán tetszeni, akiknek a két Battlefront is, és nem hátrány, ha szeretik a Gyűrűk Ura filmeket vagy könyveket.