Ki gondolta volna, hogy a Mass Effect 3 nem túl nagy lelkesedéssel fogadott multiplayer módja egy esztendő után is elég aktív marad ahhoz, hogy beszéljünk róla? A népszerűség részben annak köszönhető, hogy nem egy csapnivaló, unalmas módozatot kaptunk (azt persze nem mondhatjuk, hogy korszakalkotó volt), másrészt pedig annak, hogy a BioWare rendszeresen ingyenes bővítményekkel látta el a játékosokat, akik így 40 felszereléshez, 10 pályához, új játszható karakterekhez és egy tucatnyi új fegyverhez jutottak hozzá. Természetesen arról sem szabad elfeledkezni, hogy az elmúlt hónapok során rendszeresen hétvégi kihívásokat is elénk állítottak a fejlesztők, melyek során változatos missziókat kellett teljesítenünk kisebb jutalmakért cserébe.

A születésnap alkalmából a csapat most két aprósággal készült. Az egyik egy, a multiplayer mód összes karakterét összefoglaló banner, amit azok kapnak meg, akik részt vesznek, s teljesítik az Operation: Lodestar kettes szintű kihívását; ez azt kéri tőlünk, hogy valamennyi ellenféltípussal szemben teljesítsünk egy-egy meccset legalább Silver nehézségi szinten.

finalchallengebanner.jpg

A második apróság egy összeállítás az elmúlt év során begyűjtött adatokról. Ebből kiderül, hogy a játékosok kedvenc fegyvere a Cerberus Harrier, a legtöbbet játszott pálya a Firebase White, illetve az elindított missziók 41 százaléka vereséggel végződik.

mp-4-telemetry.jpg