A legfontosabb friss információ, hogy a Take-Two és a Rockstar meghosszabbította szerződését, így a Hauser-fivérek cége 2012. január 31-éig még biztosan a kiadó szárnyai alatt élvezheti az általa biztosított kreatív függetlenség no meg anyagi biztonság melegét – fizetésüket pedig elsősorban a játékok bevételéből fogják kapni, ami ugye biztosítja az anyacégnek, hogy minőségi, profitábilis munkák szülessenek a műhelyben, hiszen ez a két fél kölcsönös érdeke. Ráadásul a sajtóközleményből az is kiderült, hogy a kiadó tőkével beszáll egy új stúdió létrehozásába, melyet a Rockstar Games kulcsemberei alapítanak, és az ott készülő, egyelőre természetesen még ismeretlen címe(ke)t is gondozni fogja.

Hogy kicsit konkrétabb elképzelésünk legyen a fent emlegetett fizetési csekkeken szereplő számokról, érdemes belepillantani a Take-Two most nyilvánosságra hozott éves pénzügyi jelentésébe. Eszerint a cég 2008-as nettó jövedelme 97,1 millió dollár volt, szemben az egy évvel ezelőtti 138,4 milliós nettó veszteséggel. A 2008-as teljes árbevétel 1,5 milliárd dollárra rúg, melyhez a GTA IV 710 millióval járult hozzá, azaz a bevételek közel 50%-át ez a cím termelte meg. Nyilván a befektetőket alaposan megnyugtatja ezek után a fenti bejelentés, azaz az arany tojást tojó Rockstar megtartása, melytől ráadásul 2009-ben egy jelentősebb cím is várható a sajtóanyag szerint, és mivel a GTA IV DLC nem sorolható ide, ez kizárásos alapon csak a régóta készülő, és már általam is tűkön ülve várt L.A. Noir lehet. Persze azért más mókák is fortyognak az üstben, és ha megnézzük a 2009-es, eddig ismert felhozatalt, bizony előre borítékolható az újabb sikerév, hiszen érkezik a már említett Lost & Damned DLC, a Grand Theft Auto: Chinatown Wars (NDS), a BioShock 2, a Mafia II (PC, 360, PS3), valamint a Borderlands (PC, 360, PS3) is – tényleg fantasztikus nevek!

Egy játékon azonban már biztosan nem fog ott díszelegni a T2 logó, és ez nem más, mint a Champions Online. Igaz, ez valahol várható volt, hiszen a szuperhősös MMORPG-t hegesztő Cryptic Studiost, ahogy korábban mi is megírtuk, felvásárolta az Atari, így aztán a Take-Two „halál az árulókra” felkiáltással törölte a projektet a kiadási listáról. Ez persze nem jelenti azt, hogy leállna a fejlesztés, nyilván az új gazda átveszi a gondozását, bár azt nem tudni, ez a váltás mennyiben befolyásolja a korábban 2009 tavaszára tervezett indulást. De ez már legyen az Atari gondja...