Nem kevesebb mint 14 évnyi fejlesztés után a Duke Nukem Forever végre a boltokba került, ám a várt elsöprő siker nem jött, sőt igazából a kellemes múltidézés is elmaradt. A DNF ugyanis nem egy kifejezetten jó játék, sokkal inkább egy ósdi relikvia, ami nem tud ringbe szállni korunk modern FPS-eivel, ez azonban nem zavarja a játék kiadóját, s a bukta ellenére új Duke-projekteken dolgoznak.

„Erről most nem beszélhetünk részletesebben, de a jövőben lesznek még Duke-projektek. Részben azért, mert a szórakoztatóiparral kapcsolatos gazdasági lehetőségek rengeteg teret biztosítanak. Részben mert kreatív emberek végzik az irányítást, és azért, mert sosem szeretnénk olyan pozícióba kerülni, hogy néhány extra dollárért elárasszuk a piacot.

Ha valamelyik szellemi tulajdonunkat kimagaslóan jó minőségben át tudjuk ültetni valamelyik médiumba, ezzel örömet szerezve a vásárlóknak, és egy érdekes reklámlehetőséget kialakítva, akkor meg fogjuk csinálni. Ezen már elgondolkoztunk más címek, mint például a BioShock esetében, de eddig semmi nem készült el. Maradjatok azonban vonalban! ” -- Strauss Zelnick, a Take-Two vezérigazgatója.

Magyarul tehát a Take-Two kitart a Duke Nukem-licenc mellett, s várhatóan a jövőben nem csak egy új játékkal jelentkeznek majd, hanem megpróbálják a tévéképernyőkre vagy a mozivásznakra is átültetni a Föld megmentőjét.

Még valami: a Steamről és az Xbox Live-ról már lehet tölteni a játék publikus demóját, PlayStation 3-ra azonban csak valamivel később fog megjelenni az anyag.