Miközben a BioWare szívesen visszatérne a Mass Effect világába, és kisebb léptékű, kísérleti jellegű programokat is készítene, a Star Warst sem akarja végleg maga mögött hagyni. Anno igen nagyot szólt tőlük a Knights of the Old Republic, és a The Old Republic című MMO is szép sikereket ért el, így nem lenne rossz, ha újra belevágnának a csillagok háborújába.

A BioWare feje, Casey Hudson szerint viszont ez nem mostanában fog megvalósulni. A Game Informernek elmondta, hogy rengeteg ötletük van játékra, ugyanakkor nem valósíthatják meg mindet. A BioWare hiába nagy stúdió, azért nincsenek korlátlan forrásai, így kénytelenek választani a lehetőségek körül. De valamikor mindenképpen szeretnének egy újabb Star Wars játékot készíteni, már csak azért is, mert Hudson szeretett a KotOR-on dolgozni.

Azt ugyan ő már nem tette hozzá, de kitalálhatjuk, hogy a BioWare munkájának fő meghatározó tényezője az EA, a kiadót pedig az eladhatóság befolyásolja. Bár náluk vannak a Star Wars videojátékok jogai, hallatlanul mostohán bánnak vele.

2013 óta csak a vegyes megítélésű Battlefrontot és annak botrányba fulladt folytatását tudta letenni az asztalra. A Visceralt megszűntette, Star Wars játékukat lepasszolta az EA Vancouvernek teljes átdolgozásra, de a legutóbbi hírek szerint nem foglalkoznak vele. Egyetlen reményünk a Respawn Fallen Ordere, de arra meg még várhatunk egy darabig.