• Bemutatkozott a Tamarin
  • Ez egy 3D-s akció-platformer lesz metroidvania elemekkel
  • Rare-veteránok dolgoznak rajta

A Chameleon Games csapata lerántotta a leplet készülő játékáról, amely Tamarin névre hallgat, és leginkább a Rare klasszikusainak kedvelői kaphatják fel a fejüket rá, hiszen a 3D-s akció-platformeren több ismert veterán is dolgozik.

tamarin-rare-esszencia-egy-indie-akcio-platformerben.jpg

A Tamarinban egy aranyos majmot irányíthatunk majd, aki családját igyekszik megmenteni. A játékmenet az akció és a platforming keverékét kínálja majd, a felépítés pedig a metroidvania-játékokat idézi, megszerezhető képességekkel, illetve egy méretes világgal, melyben az egyes pályarészek keresztbe-kasul össze vannak kötve.

A külsőért és az animációkért a Donkey Kong 64 látványtervezője, Richard Vaucher felel, a zenéket a legendás David Wise (Donkey Kong Country) komponálja, a hangokon pedig Graeme Norgate (GoldenEye 007, Killer Instinct) dolgozik - de rajtuk kívül is akadnak még volt Rare fejlesztők a csapatban.

A Tamarin PC és PS4 platformokra készül, a megjelenési dátum pedig egyelőre még nem ismert. Az azonban biztos, hogy 27.99 eurós áron lehet majd megvásárolni (a soundtracket is tartalmazó Deluxe Edition ára 35.99 euró lesz), a hivatalos oldalon előrendelve pedig további 10 százalék kedvezményt sajtolhattok ki.