• Megérkezett a Terraforming Earth alpha demója
  • Ez egy magyar fejlesztéső puzzle-platformer játék
  • Három robotot irányítva kell átjutnunk a random generált pályákon

Mindig örömteli, amikor egy hazai készítésű játékról számolhatunk be - ezúttal egy aprócska indie fejlesztés, a Csibi András által készített Terraforming Earth az alany, melynek nemrég az első alpha demója is befutott.

A Terraforming Earth egy jövőbeli elsivatagosodott Földön játszódik, ahol három csetlő-botló robottal (Opi, Curi és Spiri) kell megpróbálnunk helyreállítani az életet. A játék műfaja puzzle-platformer, vagyis az eszünkre és az ügyességünkre is szükség lesz az oldalnézetes kaland során.

A többek között a Portal és Braid által inspirált játék pályái véletlenszerű elemekből épülnek fel, így biztosítva azt, hogy az élmény mindig friss legyen, ezáltal pedig az újrajátszhatóság is meglehetősen magas. A különböző képességekkel bíró robotok között egyszemélyes játék esetén bármikor válthatunk, de lesz kooperatív mód is, így akár két barátunk társaságában is nekieshetünk a terraformálásnak.

terraforming-earth.png

Az alpha verzió ingyenes demóját ide kattintva tölthetitek le. A Steam Early Access megjelenés valamikor a nyár folyamán várható, és ha minden jól megy, akkor szeptemberre fog elkészülni a teljes játék.