• Egész lista van arról, hogy milyen legyen a következő Total War
  • Az egyik lehetőség a 20. századi modern hadviselés
  • A második világháború lenne kézenfekvő, de ehhez új motor kellene
  • A csapat kreatív direktora azt ígérte, hogy mindenre sor fog kerülni

Már megjelent a Total War: Attila, ez pedig tökéletes alkalmat teremtett arra, hogy a fejlesztőket arról faggathassuk, mik a következő terveik -- ezt meg is tette a Gamereactor Magazine gárdája, megtudva azt, hogy a modern hadviselés már a tervek között van.

A Creative Assembly direktora, Mike Simpson mondta el, hogy egy egész listájuk van arról, mit szeretnének megcsinálni. Ezen a felsoroláson különböző helyszínek és periódusok szerepelnek, amik megfelelnének a csapat által támasztott kritériumoknak, ám folyamatosan megy a vita arról, hogy mi legyen a következő. „Időbe fog telni, de előbb-utóbb mindenre sor kerül.” -- ígérte Simpson, aki kitért a 20. századi modern hadviselés lehetőségére is.

Ez természetesen már megfordult a Creative Assembly tervezőinek a fejében, és azon az emlegetett listán is ott van, ám ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, komoly változtatások kellenek. Simpson azt mondta, hogy a jelenlegi technológiával az első világháborút fel tudnák dolgozni, de ez nem olyan izgalmas, inkább a második világháború lenne kézenfekvő, ehhez viszont már új motor kellene, mert olyan méreteket igényel, amit a mostani nem tud ellátni. „Szóval igen, időről időre beszélünk a modern korról, rajta van a listán, de nem tudom, mikor jutunk el ehhez. Lehet, hogy sokat kell majd várni.” -- hűtötte le a kedélyeket.

A fő sodrásba tartozó Total War játékok eddig a feudális Japánban látott, illetve a középkori, a napóleoni és a római kori hadviselést érintették, így ha nem is jön azonnal a modern kor, még bőven van mit feldolgozni. Ami pedig a motort illeti, azon folyamatosan megy a fejlesztés, és a Total War: Attila ennek a legújabb változatát használja, melynek Extreme beállítása csak a jövőben esedékes grafikuskártyákon élvezhető, most még nem. 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!