Matt Wilsonon kívül még a művészeti igazgató, Corey Dangel és a producer, John Smith is búcsút mondott az Agency fejlesztésének — látszik tehát, hogy nem a takarítót küldték el, hanem tényleg kulcsemberek léptek ki a fejlesztőgárdából. A három fejlesztő új stúdiót alapított Detonator Games néven. A Detonator honlapja szerint az új cég leginkább a "szociális szórakoztatásra specializálja magát a mobiltelefonok és szociális hálózatok világában." Az első projektjüket még nem jelentették be, de valószínűleg valamilyen böngészőalapú, vagy esetleg facebookos játékról, esetleg MMOSG-ről (massively multiplayer online strategy game) lehet szó.

Ami szerintem jobban érdekel minket, az a kém akció-MMORPG további sorsa. Vajon változtat-e bármit a három kulcsember távozása? A SOE szerint nem. "A Seattle-ben dolgozó csapat még most gőzerővel serénykedik a projekten és alig várjuk, hogy újabb információkról lebbenthessük fel a fátylat!"

A rendkívül lelkes szavak nehezen palástolják azt a tényt, hogy az Agency megjelenését már nagyon régóta húzza-halasztja a SOE. Az eredeti megjelenést 2007-re ígérték, és különféle kiállításokon, rendezvényeken be is mutatták többször is, ám konkrét dátumot még most sem tudtak kinyögni.

Update: egy kis kedvcsináló videó a játékból érdekességként