Tavaly június óta tudjuk, hogy készül egy ritmusjáték a Beatles életművével, hiszen akkoriban ültek először tárgyalóasztalhoz a jogokat birtokló Apple Corps és EMI képviselői az Activision és az MTV Games embereivel. Nos, utóbbi került ki győztesen a versengésből, hiszen ahogy azt a Microsoft hétfőn Paul McCartney, Ringo Starr, Olivia Harrison és Yoko Ono Lennon jelenlétében bejelentette, a négy gombafejű nevével fémjelzett játék lesz a Rock Band-franchise újabb állomása. És nem is akármilyen!

A játék sztorimódjában ugyanis végigkísérhetjük a Beatlest legendás pályafutását: ismeretlen bandaként debütálhatunk Liverpoolban, a Cavern Club színpadán; átrepülhetjük az óceánt, hogy 1964-ben bemutatkozzunk az Ed Sullivan Show-ban, majd végleg meghódítsuk Amerikát az 1965-ös New York-i, Shea Stadium-beli koncertünkkel, és Japánt 1966-ban, Tokióban, a Budokanban. Aztán következnek a stúdióévek, beköltözünk a híres Abbey Road Studios falai közé, végül lezárjuk karrierünket az utolsó koncerttel, 1969-ben, az Apple Corps irodaházának tetején.

The Beatles: Rock Band - All you need is love!Természetesen maga a látványvilág is igazodni fog a történelemhez, tehát a négy gombafejű kinézete, frizurája, öltözéke is épp úgy változik majd, ahogy az a valóságban megtörtént. És hogy még hitelesebb legyen a történet, kezünkbe vehetjük a legendás hangszerek replikáit: John Lennon Rickenbacker 325 és George Harrison Gretsch Duo Jet gitárját, Paul McCartney hegedűtestű Höfner basszgitárját, és beülhetünk Ringo Star jól ismert Ludwig dobszerkója mögé. Ráadásul a ritmusjátékok történetében először vokálozhatunk is hármasban, hogy megteremtsük az autentikus Beatles-hangzást; a játék amúgy hat játékost tud „kezelni”, azaz elképzelhető egy gitár/bassz/dob kiosztás is három énekhanggal, ha valaki nem ragaszkodik annyira a klasszikus felálláshoz.

Ilyen körítés mellé persze már kötelező valami nagy durranás a zenei anyagban is, és ezt is megkapjuk: 45 nótát tartalmaz az alapjáték, köztük a következőket: I Saw Her Standing There, I Want To Hold Your Hand, I Feel Fine, Taxman, Day Tripper, Back In The USSR, I Am The Walrus, Octopus’s Garden, Here Comes The Sun,Get Back. Amint azt a Microsoft sajtókonferenciás hírünkben már elárultuk, lesz egy 46. szám is, az All You Need Is Love, amelyet csak az X360 tulajdonosok tölthetnek majd le konzoljukra (ennek bevételeit a Doctors Without Borders humanitárius szervezet részére utalják át). Ám ezzel még nincs vége a jóságoknak, ugyanis a kiadó máris bejelentette, hogy a megjelenést követően nem sokkal (talán karácsonyra) megkapjuk a komplett Abbey Road albumot, DLC-ként — jó tudni, hogy a srácok, hála a jogtulajdonosok és az EA nagyvonalúságának, 300 dal közül mazsolázhatnak, tehát a jövőben sem fogunk újabb pakkok nélkül maradni...

Tetejébe koronát: ezek a nóták már a felújított (remastered) anyagból származnak: négy éves kemény munkával a teljes Beatles-életmű digitálisan újjá lett varázsolva, és a játék megjelenésével egy időben piacra is kerül mind a 12 eredeti angol stúdióalbum, a Magical Mystery Tour és egy kombinált, 2 cédés Past Masters változat. És még egy kis bónusz: a számok között hallhatjuk majd a négy gombafejű beszélgetését is, amit az Abbey Road stúdióban rögzítettek a felvételek között, és amely bizonyára igencsak megdobja majd a játék már így is félelmetes hangulatát, főleg, hogy John és George már nincs köztünk...

The Beatles: Rock Band - All you need is love!The Beatles: Rock Band - All you need is love!

The Beatles: Rock Band - All you need is love!The Beatles: Rock Band - All you need is love!

A Beatles: Rock Band szeptember 9-én jelenik meg Xbox 360, PS3 és Wii platformokra, és az alábbi kiszerelésekben és (ajánlott) árakon lesz elérhető:

  • The Beatles: Rock Band Software – 59, 99 dollár (csak a játék, az összes Rock Band, sőt a legtöbb Guitar Hero és más „utángyártott” vezérlő és mikrofon is kompatibilis lesz vele)
  • The Beatles: Rock Band Wireless Rickenbacker 325 Guitar – 99,99$
  • The Beatles: Rock Band Wireless Gretsch Duo-Jet Guitar – 99,99$
  • The Beatles: Rock Band Limited Edition Premium Bundle – 249,99 dollár (ez a komplett pakk, a fent említett teljes felszereléssel, egy mikrofonnal plusz állvánnyal, illetve egyéb, egyelőre nem részletezett bónusztartalommal)
Még valami: akik előrendelik a terméket, csatlakozhatnak a The Beatles: Rock Band Pre-Order Clubhoz, és folyamatosan exkluzív, kulisszák mögötti anyagokat tekinthetnek meg.