Jövő februárban folytatódik a The Darkness 2, melyben újra irányításunk alá vonjuk Jackie Estacadót és a sötét, természetfeletti erőt. A történet szerint az első rész eseményeit követően a Franchetti família első embere lett a mi Jackie fiúnk, ám ahogy az várható, egy don élete nem éppen egyszerű: megölt szerelme emlékei még mindig kísértik hősünket, a sötét erő a felszín alatt mozgolódik s kitörni akar, valamint egy városrengető maffiaháború is kialakult.



Ahhoz hogy rendet tehessünk, a harcmezőre kell lépnünk, ez pedig a Sötétség szabadjára engedésével jár együtt, vagyis a fegyverek puffogtatása mellett a csápjainkat is bevethetjük majd, illetve néhány pályaszakaszon kis segítőnket, a darklingot is irányíthatjuk, akivel nem is igazán a gyilkolás lesz a fő célunk, hanem útvonalak megnyitása Jackie számára.



A játékkal kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy a fejlesztést ezúttal nem a Starbreeze csapata végzi, (őket jelenleg a Syndicate-széria feltámasztása köti le), hanem a Dark Sectort jegyző Digital Extremes gárdája, akik munkáját az alapanyagként szolgáló képregény írója, Paul Jenkins kíséri figyelemmel, ahogy azt tette az első rész fejlesztése során is.



A The Darkness 2 a jelenlegi tervek szerint 2012. február 10-én fog megjelenni PC-re, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra, de ameddig várunk, íme egy csokor játékmenet-videó: