A Humble Indie Bundle  „szabályai” nem változtak: öt remek indie játék lapul a csomagban, természetesen DRM-mentesen, azaz miután megvetted őket, azt teszel velük, ami jól esik, letöltöd őket bármikor, feltelepíted az összes otthoni gépre és laptopra, nem kell internetkapcsolat sem a regisztrációhoz. A vételár is rajtad áll, akár egy dollárért is elviheted a pakkot, amely egyébként 85 dollárt ér, hiszen ennyit kellene a virtuális kasszáknál hagyni, ha egyenként vásárolnád meg a benne rejlő csodákat. És hogy melyek ezek?

  • Jonathan Blow zseniális játéka, a Braid, amely önmagában bármi pénzt megér.
  • A nem kevésbé ütős Machinarium , amelyről már szintén sokat írtunk.
  • A gyönyörű és fantasztikus zenéjű Osmos , egy igazán remek puzzle.
  • A több díjat is besöpört 2D-s „side-scrolling” akciócím, a Cortex Command .
  • Végül a Revenge of the Titans , a napjainkban újra népszerűvé vált tower defense stílus kellemes képviselője.

Azt hiszem, igazán nagyszerű összeállítás ez; megjegyzendő, hogy az utóbbi két játék még bétafázisban van, de természetesen a vétel után minden jövőbeli frissítésre jogosultak leszünk.

Ahogy eddig, úgy most is a befolyó pénz egyrészt a fejlesztők kerül, másrészt a jogvédő, nonprofit Electronic Frontier Foundation (EFF), és a beteg, kórházban ápolt gyermekeknek az Amazon segítségével szerte a világban játékokat eljuttató Child's Play számlájára, illetve némi „illetményt” az akciót szervező Humle Bundle vállalkozás is kap -- a felosztás arányáról ismét csak a vásárló dönthet.

Az akció még hat napig tart, a hír írásának pillanatában túl vagyunk a 66 ezres értékesítésen, és eddig 472 ezer dollár folyt be. Fontos tudnivaló még, hogy a pakkot el is lehet ajándékozni, ha az „Is this order a gift?” kérdést kipipáljuk, így tehát akár egy kedves karácsonyi meglepetés is lehet belőle.


»» The Humble Indie Bundle #2