• The Long Dark című játékban egy fagyos világban kell napról napra túlélnünk.
  • A játék Sandbox része rendkívül népszerű; hamarosan frissülni fog.
  • A komoly történettel megáldott kampány öt epizódban fog megérkezni.
  • A nyár folyamán megjelenik a végleges játék, ráadásul PlayStation 4 platformra is.
  • A játék első szezonjának a végére egészen 2018-ig kell majd várni.

A rendkívül hangulatos, túlélésre kihegyezett The Long Dark hosszú idő után hamarosan elhagyja a korai hozzáférés állapotát, szerencsére ez azt is jelenti, hogy olyan tartalmak fognak ekkor megjelenni, amire a nem mindennapi dermesztő kaland rajongói már régóta várhatnak. Igen, a történetre fókuszáló egyjátékos kampány első epizódjáról beszélek.

Sőt, nem is csak az elsőről, mivel augusztus 1-én nem egy, hanem két epizód is megjelenik majd. A további epizódok egy része még az idei év során megjelenik, viszont az öt részes évad utolsó darabkáit csak 2018-ban élhetjük majd át. Viszont a lassan, de biztosan fejlődő játék mellett évek óta kitartó játékosok számára bizonyára a virtuális fagyban játszódó első két rész kihívásai is épp elég hűsítően fognak hatni a nyár melegében ahhoz, hogy ne adják fel a várakozást a történet folytatásáig.

A jó hír viszont itt még nem ér véget, a játék 1.0-ás verziója Steamen (Windows, Linux és Mac), Xbox One-on és PlayStation 4-en is elérhető lesz. A Story mód érkezése előtt egy Sandbox frissítés is érkezik majd számos újítással. A hírben tárgyalt újdonságokkal bővebben itt ismerkedhettek meg, de csak óvatosan olvassátok, mivel van itt néhány spoiler is a játék első szezonjáról.

Ti örültök annak, hogy a The Long Dark végre tényleg kezd olyan formát ölteni, amire a fejlesztők és játékosok már a projekt kezdete óta vágynak?