A BioWare és az EA továbbra sem hajlandó közölni a The Old Republic pontos megjelenési dátumát, annyit azonban már elárultak, hogy az év második felében, az ünnepi szezon során (a CVG értesülései szerint novemberben lesz a nagy nap) szeretnék piacra dobni a játékot, ezt a szándékot pedig erősíti az a tény, hogy szeptemberben indul a publikus bétatesztelés.

A Beta Test Weekends keretében néhány kiválasztott játékos egy hétvége idejére belekóstolhat a játékba, de csak azon a két napon szórakozhat. A tesztelők ugyanis minden hétvégén cserélődnek, s csak azok juthatnak be, akik regisztráltak a játék hivatalos oldalán.

Az EA egyébként bejelentette azt is, hogy a játékot háromféle kiadásban vásárolhatjuk majd meg. Az 50 fontos Standard Edition csupán a játékot tartalmazza és egy 30 napos előfizetési kártyát, a 60 fontos Deluxe Edition (ezt az Originen keresztül is meg lehet venni Digital Deluxe Edition néven) a játék digitális kiadását, szintén egy 30 napos kártyát, valamint egy Flare Gunt, egy tréningdroidot, egy személyi HoloDancert, egy HoloCamot, és egy STAP-járművet rejt. A legdrágább, 130 fontot kóstáló Collector's Editionben pedig a fentiek mellett egy Darth Malgus szobrot, Gnost Dural Jedi mester naplóját, a játék zenéjét, egy biztonsági kulcsot és egy térképet találunk.

A játék előrendelői néhány kiválasztott üzletben (pl.: GameStop) egy különleges kristályt is kapnak, amivel megváltoztathatják a fénykardjuk színét, illetve egy kóddal idő előtt indulhatnak kalandozni abba a bizonyos messzi-messzi galaxisba.

The Old Republic árak és béta szeptemberben