The Scourge Project: négyesben szép...A fiúk ugyanis sajtóközleményben tudatták, hogy az Unreal Engine 3 fog dübörögni új többplatformos shooterük alatt. A „The Scourge Project” nevű cuccról nagy merészen azt állítják, hogy ez lesz az első olyan sztorialapú FPS, mely kooperatív teamjátékra épül, ugyanis a hentelésben egyszerre akár 4 fő is részt vehet, és mindegyikük más-más, egyéni történetet élhet át, miközben együtt, csapatban dolgoznak.

Carl Jones, a stúdió feje elmondta: teljesen beleszerettek az Epic motorjába, főleg azután, hogy megvették, és pár hónap alatt máris össze tudtak dobni rá egy olyan teljesen játszható és jól kinéző prezentációt, amit már meg tudnak mutatni a reménybeli kiadóknak. Mark Rein, az erőművet licencelő cég alelnöke egyébként rendesen meg is lepődött ezen a gyorsaságon, kiváltképp miután maga is belekóstolt az említett demóba, amitől rendesen el is hasalt - márpedig, ha ő elhasal, az jelent valamit...


„Az ég óráról órára egyre sötétebb lesz. Elmédet kábító hangok és paranoiával töltött látomások ködösítik, befolyásolva tetteid, és a sötétség felé csalogatva. Közeleg az emberiség végső napfogyatkozása...”

Nagyjából ezekkel a sorokkal indít a játék, melyben egy rejtélyes, idegen létforma fenyegeti világunkat. Természetesen ránk, illetve az általunk és haverunk, haverjaink által alkotott Echo Squadra hárul a szép munka, hogy ez ellen tegyünk valamit. A gond csak az, hogy ez a rút ellenség megmérgezi a tudatot, így nem tudhatod, hogy a koma, akivel épp az imént nyomtál le egy dögöt, a következő pillanatban nem fordítja-e ellened fegyverét. Ebben a mindent egyre jobban beborító sötétségben minden elképzelhető. Ahogy a leírás sugallja: „Tartsd közel magadhoz barátaidat, és még közelebb ellenségeidet!”. A The Scourge Project a mallorcai srácok receptje alapján egy adag pszichológiai thriller és két adag kooperatív FPS lesz, mely egyedi ízt hozhat a műfajba azzal, hogy a résztvevők saját sztorijukat élik át a közös mészárlás alatt.

A játék valamikor 2008-ban jelenthet meg, PC-re, Xbox 360-ra és PS3-ra. Amint bővebb információk felbukkannak róla, természetesen tudatjuk veletek, elvégre a játék elég érdekesnek ígérkezik így elsőre. Addig is nézzétek meg a kis aperitif videót, és a pár képet, rajzot, amit a bejelentés mellé kaptunk - ahhoz képest, hogy ezek egy sebtiben összedobott anyagból valók, máris kijelenthetjük: betyár jól néz ki a cucc!